Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9221
EURO
44,1028
IMKB
9.413,000
ALTIN
4.142,270
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'LİLERİN GİZLİ TOPLANTISI 130 GÖZALTI
DTP LİLERİN GİZLİ TOPLANTISI 130 GÖZALTI
 
Şanlıurfa'da ''Yasadışı örgütsel bir toplantı'' yapıldığı ihbarı üzerine bir kültür merkezine düzenlenen operasyonda, çoğunluğu Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyelerinden oluşan 130 kişi gözaltına alındı.
 
30.7.2006 - 17:22
Alınan bilgiye göre, polis, Sarayönü Caddesi'nde ''Urfa Kültür Merkezi'' binasında, ''yasadışı örgütsel bir toplantı'' yapıldığı yönünde ihbar aldı.

Bunun üzerine harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararıyla, söz konusu yere operasyon düzenledi.

Burada aralarında kadınların da bulunduğu ve çoğunun Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyesi olduğu belirtilen 130 kişi gözaltına alındı.

-''PARTİ MAHALLE MECLİSLERİNİ OLUŞTURMA'' TOPLANTISI-

Söz konusu toplantıya katıldığı ileri sürülen, Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Belediye Başkanı Etem Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları toplantının yasal olduğunu savundu.

Toplantıda partili il ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra, sivil toplum örgütlerinin de bulunduğunu aktaran Şahin, ''Toplantının yapıldığı sırada polisler binaya gelerek, arama yapacaklarını söylediler. Aramalar daha sonra gözaltına dönüştü'' dedi.

Burada yaklaşık 150 kişinin bulunduğunu ve bunun normal bir parti toplantısı olduğunu iddia eden Şahin, ''Bu toplantıyı aslında parti binasında yapmayı düşünüyorduk. Ama bina yetersiz olduğu için burayı seçtik. Durumu Cumhuriyet Savcısıyla da görüştüm. Bekleyip göreceğiz'' diye konuştu.

DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Binici de toplantının ''Parti mahalle meclislerini'' oluşturmak için düzenlendiğini ileri sürerek, ''Arama yazısında Kongra-Gel bağlantılı bilmem ne örgütü toplantısı... Bu hikayedir. Böyle bir şey yok. Bu partimizin meclis tarzı örgütlenme temelinde, mahalle meclislerini oluşturmak üzere bir halk toplantısıydı'' dedi.

Gözaltına alınan kişiler, polis araçları ve otobüslerle Şanlıurfa Devlet Hastanesine götürüldü. Bu kişilerin yapılacak sağlık kontrollerinin ardından polis merkezine götürüleceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOMBA PAŞANIN ELİNDE PATLADI

PERU PARASIYLA DOLANDIRICILIK

VATANDAŞ, FATİH TERİM'İN MAAŞINDAN ŞİKAYETÇİ
»  ÇETİN:"NATO DEMEK BİZ DEMEK"
»  PKK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YENİ PLAN
»  HİZBULLAH, İSRAİL'İ BİNT CİBEYL'DE PERİŞAN ETTİ
»  MESCİD'İ AKSA'YA TÜRK ŞEHİTLİĞİ
»  YAŞ'A BEŞ KALA ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
»  GÜL'ÜN OĞLU GALATASARAY LİSESİ'Nİ KAZANDI
»  TCDD'NİN ARKASI HAVAYA KALKAN VAGONLARI
»  ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ!
»  İRAN HAKKARİ'NİN FİŞİNİ CEKTİ!
»  NEWYORK TİMES:TÜRKİYE MUHAFAZAKARLAŞMA YOLUNDA
»  TÜRK ASKERİ BEYRUT LİMANI'NDA!
»  ERDOĞN'DAN BÜYÜKANIT'A YEŞİL IŞIK!
»  KIŞLADA PATLAMA:4 ŞEHİT 11 YARALI!
»  MİT KAPISINDA AJAN KUYRUĞU!
»  KIŞLA'DA PATLAMA, 6 YARALI
»  MAGANDALARA KÖTÜ HABER
»  YUNAN GENEL KURMAYBAŞKANI PATRİĞİ ZİYARET ETTİ
»  NÖBETTE ŞAKA ÖLÜM GETİRDİ
»  BOMBACI PAŞA'NIN SÖYLEDİKLERİNE İNANMADILAR
»  SON BİR AYDA 110 PKK'LI TESLİM OLDU!
»  BOMBACI PAŞA'YA SORUŞTURMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.