Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0102
EURO
44,4905
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.182,180
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP : "SİLOPİ'DEKİ BOTAŞ KUYULARI CANLI YAYINDA AÇILSIN"
DTP :  SİLOPİ DEKİ BOTAŞ KUYULARI CANLI YAYINDA AÇILSIN
 
Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Silopi'deki BOTAŞ kuyularında ceset bulunduğu iddiasını ortaya atan DTP'ye 'delil getirin' çağrısında bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e tepki göstererek, "Eğer Adalet Bakanı çıkıp bu konuda özür dilemezse yakın zamanda umut ediyoruz ki bu gelişmeler karşısında istifa eden bir Bakan'a dönüşür" dedi.
 
21.1.2009 - 17:30
DTP Grup Başkanvekili Demirtaş, partisinin Şırnak milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Demirtaş, Adalet Bakanı Şahin'in dün TBMM Genel Kurulu'nda Silopi'deki BOTAŞ kuyularında faili meçhul cinayet kurbanlarının cesetlerinin bulunduğu iddiasını cevaplarken, 'delil getirin kuyuları açalım' dediğini hatırlattı. Siyasi partilerin mahkeme heyeti, Meclis'in yargı olmadığını belirten Demirtaş, hiç kimsenin elinde somut delille kürsüye çıkmak zorunda olmadığını ifade etti. Adalet Bakanı'nın açıklamalarının, faili meçhul cinayetlere nasıl yaklaştığının somut bir göstergesi olduğunu dile getiren Demirtaş, daha önce bölgede ortaya çıkan faili meçhul cinayet olaylarıyla ilgili bilgiler vererek fotoğrafları gösterdi. İntihar eden JİTEM eski Komutanı emekli Albay Abdulkerim Kırca ile ilgili iddialarıyla gündeme gelen itirafçı Abdülkadir Aygan'ın itirafları ile 3 faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını belirten Demirtaş, Aygan'ın itirafları olmasa bu cinayetlerin de ortaya çıkartılamayacağını anlattı. Silopi mezarlığında 200'ü aşkın mezar bulunduğunu ve bunlarla ilgili hiçbir kayıt olmadığını belirten Demirtaş, 2005 yılında birçok yazışma ve yürüyüş yapmalarına rağmen bu konuda bir gelişme yaşanmadığını kaydetti. BOTAŞ'ın ölüm kuyularıyla ilgili itirafların da Abdülkadir Aygan'a ait olduğunu dile getiren Demirtaş, "Bu kişinin beyanıyla 3 kişinin akıbeti ortaya çıktı. Bu bir delil değil midir? Tuncay Güney'in sunduğu kadar güçlü deliller mi sunmamız gerekiyor" diye konuştu.
Tuncay Güney'in de Abdülkadir Aygan'ın da itirafçı olduklarını belirten Demirtaş şunları söyledi:
"Eğer bir takım beyanlar, krokiler üzerine canlı yayında kuyular açılıp silahlar çıkarılıyorsa buyurun size BOTAŞ kuyuları. Canlı yayında bu kuyular açılsın. TRT gidip bunları canlı versin. O kuyulardan silahlar değil cesetler çıkacaktır."
Ergenekon operasyonunun sadece AK Parti'ye karşı olanlara yönelik bir operasyon olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Demirtaş, operasyonun Doğu ve Güneydoğu ayağının saklı kalacağını öne sürdü. Demirtaş, "Bu hamur daha çok su kaldıracaktır. Bu operasyon Ergenekon'u bitiremeyecektir ama AK Parti'yi bitireceği kesindir. Bu Başbakan da, bu hükümet de bizi kandıramaz" şeklinde konuştu.
Bu kuyuların açılması yönündeki çaba ve girişimleri sürdüreceklerini belirten Demirtaş, Şırnak milletvekillerinin de konudaki girişimlerini yoğunlaştırdıklarını belirtti. Demirtaş şunları kaydetti:
"Şırnak milletvekillerimiz bir araştırma önergesi hazırlıyorlar. Yakın zamanda bölgeye gidip orada çalışmalarını hızlandıracaklar. Eğer Adalet Bakanı çıkıp bu konuda özür dilemezse yakın zamanda umut ediyoruz ki bu gelişmeler karşısında istifa eden bir Bakan'a dönüşür."
Açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, 'Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe siyasi partilerin çağırılmamasını nasıl karşılıyorsunuz?' sorusuna şu karşılığı verdi:
"Cumhurbaşkanı'nın tasarrufudur. Sayın Cumhurbaşkanı niçin böyle bir toplantı ihtiyacı hissetti net olarak bilmiyoruz. Fakat son gelişmelerle ilgili olacağı büyük olasılıkla tahmin ediliyor. Meclis Başkanı hepimizi temsil ediyor. Orada iktidarı temsilen bulunmadığını hatırlamasını istirham ederiz. Bizim düşünce ve beklentilerimizin de o toplantıya Meclis Başkanı aracılığıyla yansımasını umut etmekle yetiniyoruz."
Demirtaş, 'Kuyuların açılması için aileler savcılığa başvurdu mu?' sorusu üzerine ise ailelerin savcılığa başvuru yaptıklarını, Şırnak Barosu'nun da 1 Aralık 2008'de Şırnak Savcılığı'na başvuruda bulunduğunu hatırlattı. Aradan 45-50 gün geçmesine rağmen bir tek işlem yapılmadığını kaydeden Demirtaş, "Canlı yayınlarda anında kuyu açanlar 50 gündür tek bir işlem yapmıyor. Bakan çıkmış Meclis'te delil getirin diyor. Bu kadar aymazlık, ciddiyetsizlik olabilir" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KÜRESEL ISINMANIN KAYNAĞI İNSANOĞLU

İŞ ADAMININ BORÇ İNTİHARI

MESUT YILMAZ, 6 YIL ARADAN SONRA YENİDEN ANAP'TA
»  "KİMSE HARİÇTEN GAZEL OKUMASIN"
»  ÇANKAYA'DAN ZİRVE AÇIKLAMASI
»  MHP'DEN "CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN'I UYARSIN"TALEBİ
»  AKP'Lİ VEKİLLERDEN GAZZE'YE 265 BİN YTL
»  ABDÜLLATİF ŞENER'DEN ERGENEKON ÇIKIŞI
»  ANKARA ÜNİVERSİTESİNDE YİNE KAVGA
»  'KUVVETLER ZİRVESİ' BAŞLADI
»  DANIŞTAY SALDIRISINDA ŞOK GELİŞME
»  ERGENEKON'UN REDDİ HAKİM TALEBİNE RET
»  MECLİS'TE GAZZE İÇİN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
»  CUMHURBAŞKANI NEREDE?
»  YARGITAY'DAN BOTOKS KARARI
»  SİBEL CAN'DAN TRT'YE TUNCAY GÜNEY SİTEMİ
»  SÜPER SAVCI İÇİN KURBAN
»  UZAN, ÜÇ BAKANLA MASAYA OTURDU
»  "O PANKART SAPIKÇA"
»  104. MADDE ZİRVESİ
»  KANADOĞLU'NA "YILIN" ÖDÜLÜ
»  EMEKLİ ALBAY'DAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
»  EHLİYET SINAVI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK
»  OBAMA'NIN EŞİNDEN KÜBA MESAJI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.