DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

Diyarbakır Sur'da Bir Yasak Daha

DİYARBAKIR Sur'da yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

  • | Medya Spot

DİYARBAKIR Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçedeki 15 mahalleden Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokak aralarında oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kaldırılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 11 Aralık'ta saat 16.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.
Gazi Caddesinde dün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, 6 mahallede başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Söz konusu çalışmalar esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler, Anayasanın 34. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır" denildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz