Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2178
EURO
44,6990
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.194,760
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Diyarbakır'da Polise Saldırı, 2 Şehit
Diyarbakır da Polise Saldırı, 2 Şehit
 
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın şehir yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) yönelik operasyonlarını sürdüren polise bu sabaha karşı roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.
 
6.9.2015 - 16:28

Valilik bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederken ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Öğle saatlerinde Fatihpaşa Mahallesi'nde yapılan silahlı saldırıda ise 3 polis yaralandı.

Merkez Sur İlçesi'ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde YDG-H'li Grubun kazdığı hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3'ü yaralandı.

 Bölgede hava destekli başlatılan operasyon başlatılırken mahalle sakinlerinden sokağa çıkmamaları istendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahalleden zaman zaman silah ve bomba seslerinin geldiği belirtildi.

Diyarbakır TEM'den sitemli paylaşım

VALİLİKTEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi. Mahalledeki çatışma sesleri kentin büyük bölümünden halen duyulurken Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Sur İlçesi’nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir."

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK
Sur İlçesi'nde Sur içinde kalan, Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahalleri'ne çıkan bütün cadde ve sokaklara giriş-çıkışlar yasaklandı. Her sokak ve cadde başında çelik yelekli polisler, ellerinde tabanca ve mp-5 silah, gaz ve el bombalarıyla önlem alan polis, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçları geri çeviriyor. Bu uygulamaların yapıldığı sırada da Sur İlçesi'nin uzak mahallelerinde yaşanan çatışmada, ateş edilen silahları sesleri duyuluyor.

Nebi Cami mevkiinde bekleyen vatandaşlar, evlerine gidemedikleri için yasağa tepki gösterdi. Gece vardiyasında çalışan işçiler, sabah erken saatlerde işten geldiklerini ancak yasak nedeniyle eve gidememekten yakınarak, yasak kararına tepki gösterdi.
Sur İlçesi'ne açılan Mardinkapı, Urfakapı, Çiftkapı, tek kapı ve Urfakapı'dan girişlerde çelikli yelekli ellerinde çıplak silahlı polisler, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçlara izin vermeyerek geri çevirdiği görüldü.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Davutoğlu Maçı yarıda Bıraktı!

Dağlıca'da Tuzak, Şehit ve Yaralılar Var

Siyasette 1 Kasım Flörtleri
»  Diyarbakır,Sur'da polise saldırı 1 Şehit
»  Cizre'de Son Durum!
»  Sencar ''Bir Seçim Daha Olabilir''!
»  CHP'den Korkutan Rapor
»  HDP'den Flaş Başvuru!
»  Cizre'de Büyük Operasyon
»  Seçim Ertelemek,Demokrasiye Saygısızlık
»  PKK Yol Kesti 1 Ölü, 1 Yaralı
»  FLAŞ...Türkeş Partiden İhraç Edildi!
»  Almanya Sığınmacılara Kapılarını Açtı
»  AKP'ye Başvuru Sayısı 3 Bin'i Aştı
»  hdp'de Büyük Çatlaj!
»  CHP, Kaçırılan İşçilerin Peşİnde
»  Bomba iddia! Mesut Yılmaz Geri Dönüyor
»  HDP'den Flaş Karar
»  İsmet Sezgin:Devlet Hizbullah'a GözYumdu
»  Bahçeli'den Tuğrul Türkeş'e Yanıt!
»  ''Ben Partimi İktidar Yaptım''!
»  ''Önce Ülkem Milletim,Sonra Partim''!
»  F.Bahçe, Terim'e Bayrak Açtı
»  Ali Koç'tan Flaş Sözler!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.