Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9221
EURO
44,1028
IMKB
9.413,000
ALTIN
4.142,270
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Dünya 1 Kasım'ı Nasıl Gördü?
Dünya 1 Kasım ı Nasıl Gördü?
 
Dünya basını, Türkiye'deki seçimleri yakından izlerken, sonuçları da kısa aralıklarla güncelleyerek okuyucularına iletti.
 
2.11.2015 - 10:08

İngiltere ve ABD'deki basın ve yayın kuruluşları seçimlerin sonuçlarını "iktidar partisinin beklenmedik bir zaferi" diye nitelendirerek, bu sonuçların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerini sağlamlaştıracağı" şekilde yorumladı.
Telegraph: Erdoğan'ın iktidardaki AKP'si zaferini ilan ediyor

Türkiye'nin iktidardaki partisi, pazar günü yapılan seçimlerde şok bir zafer ile parlamentodaki çoğunluğu kazandı. Bu zafer, Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü sağlamlaştıracak ve ülkenin otoriterleşmeye kayması korkularını artıracak.

BBC News: İktidardaki AKP yeniden çoğunluğu kazandı

Türkiye'nin Adalet ve Kalkınma Partisi, haziran ayında kaybettiği çoğunluğu kritik genel seçimde yeniden kazandı.

Guardian: AKP Türkiye'de tam çoğunlukla yeniden iktidar oldu

Türkiye'nin güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi AKP'nin seçimlerde tek parti hükümeti kurabilecek gücü kurmasıyla gücünü sağlamlaştırdı.
Türkiye'de beş ay içinde yapılan ikinci seçimler, AKP'nin Haziran ayında ilk defa tek başına iktidar olma çoğunluğunu elde edemediği sonuçların ardından giderek yükselen terör ve şiddet olaylarının içinde gerçekleşti.

Sky News: İktidardaki AKP Türkiye seçimlerinde zaferini ilan etti

Türkiye'deki seçimler AKP'nin zaferi ile sonuçlandı. Oyların yüzde 49'u zor durumdaki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a döndü. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Bugün demokrasi ve halkımızın zaferidir" diye konuştu.

Independent: Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz sonuçlarla oyların çoğunu alarak yerini sağlamlaştırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki genel seçimlerde kesin bir zafer kazanırken, partisi AKP, parlamentodaki sandalyelerin çoğunu alarak diğer üç muhalif partiyi mağlup etti.

CNN: Türkiye'nin iktidar partisi kazandı

Seçmenler Türkiye'nin iktidardaki partisi AKP'yi sürpriz bir sonuçla iktidara taşıdı. Genel seçimlerde büyük beri geri dönüş yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığını yaptığı AKP, tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa erişti.

Time: Türkiye'nin iktidar partisi seçimleri kazandı

Türkiye'nin iktidardaki muhafazakar partisi pazar günkü parlamento seçimlerinde, muhalefetin umutlarını suya düşürerek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini sağlamlaştırarak beklenmedik bir zafer kazandı.


RUS BASINI

Ria Novosti: AKP iktidar olmaya devam edecek
Türkiye'de düzenlenen genel seçimler, oyların büyük çoğunluğu alan ve tek başına iktidar olma imkanı sağlayan AKP'ye zaferi getirdi. Seçmenlerin büyük çoğunluğu Ankara, İstanbul ve Antalya gibi kilit bölgelerde de AKP'yi tercih etti. CHP de yüzde 10'luk barajı aşan partiler arasında yer alıyor.
İtar Tass haber ajansı: AKP oy çokluğunu geri kazandı
AKP halkın büyük çoğunluğunun desteğiyle tek başına iktidar statüsünü aldı. Türkiye Anayasası'na göre, partinin tek başına hükümet kurması için en az 276 milletvekili çıkarması gerekiyor. 7 Haziran seçimleri sonucunda AKP sadece 258 milletvekili çıkarmıştı.
Rossiyskaya Gazeta: Seçimlerde lider AKP
Türkiye'de düzenlenen 1 Kasım genel seçimlerde, liderliğe AKP yükseldi. AKP'nin en ciddi 3 rakibi CHP, MHP ve HDP de yüzde 10'luk barajı aştı.
Vesti.ru: Hükümeti AKP kuracak
Türkiye'de 1 Kasım genel seçimleri AKP kazandı. Seçimlerden sonra açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sağlıklı bir seçim sistemi için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmayan bir Türkiye için, darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü anayasa için hep birlikte el ele verelim" ifadesini kullandı.

BBC Russia: Türkiye Başbakanı seçimlerdeki galibiyetini açıkladı
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu 1 Kasım Genel Seçimleri sonrasında AKP Genel Binası'nda AKP'nin galibiyetini açıkladı. Başbakan, siyasi görüşü ne olursa olsun her vatandaşın fikrinin dikkate alınacağı bir Türkiye kurmak için söz verdi.
İSVEÇ BASINI

İsveç’in en büyük sabah gazetelerinden Dagens Nyheter birinci sayfadan manşetten duyurduğu Türkiye’deki seçim sonuçları haberinde ”Erdoğan’ın Büyük Zaferi” başlığını kullandı.

Dagens Nyheter haberin ayrıntılarını iki tam sayfa olarak yayınladığı dünya haberlerinde, ”Erdoğan’ın riskli oyunu kazandırdı” başlığını kullanarak AKP’nin HDP de dahil bütün partilerden oy aldığına vurgu yapıldı.

Büyük sabah gazetelerinden Svenska Dagbladet ise birinci sayfa resimli manşetinde, “AKP için parlemento çogunluğu” manşetini kullandığı haberinde, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra Diyarbakır'da protestoların yapıldığını, polisin göstericilere karşı gözyaşartıcı bomba kullandığını belirtildi.

Akşam gazetelerinden Afton Bladet Gazetesi de, Türkiye’deki seçim sonucunun Erdoğan için büyük bir zafer olduğunu belirttiği birinci sayfa resimli haberinde, ”Halkın kargaşa ve terörden çekindigi için AKP’ye oy verdiği” vurgusu yapıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YeniMeclis'in İlk İşi Ne Olacak?

İstifa Yok, Göreve Devam!

Arınç: 300'den Fazlasını Düşünememiştim
»  Devlet Bahçeli İstifa Etti mi?
»  Kılıçdaroğlu'ndan Gece Yarısı Açıklaması
»  14 Milyon Seçmen Oy Kullanmadı!
»  Demirtaş : 1 Milyon Oy Kaybettik Ama...
»  Mutafa Sarıgül Yine Seçilemedi!
»  Devlet Bahçeli Tek Kalesini de Kaybetti!
»  Seçim Sonuçları Doları Çok Sert Düşürdü
»  Erdoğan, Seçim Sonuçlarını Böyle İzledi
»  HDP; Yurt Dışı Oylarıyla Mecliste!
»  Davutoğlu: Bu Zafer Hepimizin!
»  Ahmet Hoca Rüşdünü İspat Etti
»  Türkiye'deki Seçimler Dünya Basınında
»  Flaş.. AK Parti Tek Başına İktidar
»  Türk Savaş Uçakları IŞİD’i Vurdu
»  Biletini Değilştirdi, Ölümden Döndü
»  Türkiye Yeniden Sandık Başında
»  Gökçek,Kendi Yaptığı Ankette Şok Oldu!
»  IŞİD: Rus Yolcu Uçağını Biz Düşürdük
»  YSK'dan Oy Ve Ötesine Sandık Vizesi!
»  Rus Yolcu Uçağı Düştü,224 Yolcu Kayıp!
»  Mujica’dan Ders Gibi Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.