Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,9880
EURO
48,0856
IMKB
11.372,000
ALTIN
4.462,950
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİKMEN VADİSİ MAĞDURLARI MECLİS'TE
DİKMEN VADİSİ MAĞDURLARI MECLİS TE
 
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Dikmen Vadisi sakinlerinin -18 derece soğuk kış gününde, "Kentsel dönüşüm" adı altında evlerini yıkmaya çalıştığı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirerek, "İnsanları soğukta sokağa atmak zihniyeti Gökçek'e yakışır" dedi.
 
26.1.2012 - 16:01

Gök, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve Dikmen Vadisi'nde yaşayan bazı vatandaşlarla birlikte parlamentoda bir basın toplantısı düzenledi. Gök, Gökçek'in, Dikmen Vadisi sakinlerini örgüt üyesi olmakla suçladığını öne sürerek, "Bu insanların örgüt üyesi değil, kentsel dönüşüm mağdurları" olduklarını ifade etti. Gök, Dikmen Vadisi sakinlerinin, istemedikleri yere sürgüne zorlandıklarını, oysa sadece uzun yıllardır yaşadıkları yerde ev sahibi olmak istediklerini anlattı.
Hak sahibi bin 200 vatandaşın soğuk kış gününde sokakta kalmamaları için mücadele verdiklerini ifade eden Gök, olayın barınma hakkı ihlalini aşıp, yaşama hakkı ihlaline dönüştüğünü savundu. Gök, Dikmen Vadisi sakinlerinin evlerinin kış günü kentsel dönüşüm adı altında yıkıldığını ileri sürerek, "İnsanları dondurucu soğukta bırakacak zihniyet Gökçek'e yakışır" diye konuştu.
Halkın, makul şartlar sunulması halinde uzlaşmaya açık olduğuna işaret eden Gök, kamuoyundan Dikmen Vadisi halkına destek vermesini ve bu konuda Gökçek'e baskı yapmasını istedi. Dikmen Vadisi sakinlerinden Gülcan Bayram da 25 yıldır vadide ikamet ettiğini, çocukluğunun geçtiği yerden ayrılmak istemediğini söyledi.

-"LİMON SATARAK EV ALINIR MI?"-

Bayram, "Büyüdüğüm yerde ev sahibi olmak hakkımdır. Çözümden yanayız, ancak bizden istenen meblağları ödeme şansımız yok. Kapımız herkese açık, Sayın Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Melih Başkan'a da açık. Uzlaşmaya hazırız" dedi.
Sultan Üçer de belediyenin vadiden ev verilmesi halinde ödenmesini istediği parayı bulmalarına imkan olmadığını, bunu Melih Gökçek'e de söylediğini belirtti. Gökçek'in ise, "Kocan pazarda limon satsın" karşılığını verdiğini iddia eden Üçer, "Limon satılarak ev alınır mı? Çözüm istiyoruz" dedi.

-"AL GÜLÜM VER ERDOĞAN"-

Dikmen Vadisi sakinlerinden sonra tekrar söz alan Gök, Gökçek'in elinde geniş istihdam imkanları bulunduğunu, ancak bu imkanları yoksullar lehine kullanmak yerine, kendisine yakın bulduğu kişiler için değerlendirdiğini ifade etti.
Basın toplantısına katılan, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ise gazetecilerin ısrarlı sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nu, Anayasa Mahkemesi'ne götürüp görmeyeceklerine ilişkin yasayla, Türkiye'nin geleceğinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında parsellendiği yönündeki kanaatinin pekiştiğini söyledi. "Al Gül'üm, Ver Erdoğan" ifadesiyle durumu özetleyen Tarhan, yasanın, anayasanın değiştirilemez maddelerinin de değiştirilmesine kapı araladığını dikkat çekti.(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MECLİS' SAZLI SÖZLÜ BASIN TOPLANTISI

CHP'DE KURULTAY TARİHİ KESİNLEŞTİ

CHP'Yİ BEKLEYEN ASIL TEHLİKE
»  KILIÇDAROĞLU: "O İFADE GİZLENİYOR"
»  CHP'DEN HÜKÜMETE TAM DESTEK!
»  BAHÇELİ’DEN “YENİ TÜRKİYE” ELEŞTİRİSİ
»  MECLİS ARAŞTIRMASI YAPILSIN!
»  "YETİM ERKEKLERE ÇEYİZ YARDIMI YAPILSIN"
»  CHP’DEN “POLİTİKA NOTLARI” ÇALIŞMASI
»  CHP'DE BÜYÜK ŞOK!
»  6 BİN TL'YE CHP TEPKİSİ: KAPAK OLSUN
»  ''ARTIK ANKETLERE GÜVENMİYORUM''
»  CHP LİDERİNE SÜRPRİZ AF!
»  "KURULTAY DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK"
»  BAHÇELİ'YE 200 BİN TL'LİK DAVA!
»  CHP'DEN, 'ECEVİT' TEKLİFİ
»  KILIÇDAROĞLU,DEMOKRATİK TÜZÜK SÖZÜ VERDİ
»  KURULTAY TARİHİNİ CHP LİDERİ BELİRLEYECE
»  BAHÇELİ'DEN DİNK KARARI DEĞERLENDİRMESİ
»  İMZALAR TAMAM, CHP KURULTAY YOLUNDA!
»  CHP'DEN YARGI PAKETİNE YAPBOZ BENZETMESİ
»  CHP'DE BU FOTOĞRAF KONUŞULUYOR!
»  HAZİNE YARDIMI,PARTİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRD
»  DEMİRTAŞ, AÇIK AÇIK SÖYLEDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.