Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6808
EURO
47,4837
IMKB
10.973,000
ALTIN
4.438,340
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ECEVİT'Çİ BAĞIMSIZLAR ÜÇ'E BÖLÜNDÜ!
ECEVİT Çİ BAĞIMSIZLAR ÜÇ E BÖLÜNDÜ!
 
DSHP VE DP, DSP kökenli Bağımsız Milletvekillerini ikiye böldü. Bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün DSHP’ye katılmaya hazırlanırken, Rahşan Ecevit’in uzun yıllar danışmanlığını yapmış Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ise DSHP’de "kesinlikle yer almayacağını" belirtti.
 
10.12.2009 - 07:04

Rahşan Ecevit, Hulki Cevizoğlu Genel Başkanlığı’nda, yeni partisi DSHP’yi kurmasının ardından, gözler DSP kökenli bağımsız Milletvekillerine döndü. ANKA’ya açıklamada bulunan Bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün önümüzdeki günlerde resmi olarak DSHP üyesi olacağını açıkladı. Birgün, "Rahşan Hanım neredeyse ben oradayım" diye konuştu. Bağımsız Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan’ın da DSHP’ye katılması bekleniyor.

-HALICI: "ECEVİT İSMİNİN MERKEZ PARTİDE OLMASINI ARZU EDİYORUM"

Rahşan Ecevit’in uzun yıllar danışmanlığını yapan Bağımsız Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı DSHP’de "kesinlikle yer almayacağını" belirtti. Rahşan Ecevit’e daha önce ayrı parti kurmanın doğru olmayacağı tavsiyesinde bulunduğunu belirten Halıcı, DP’ye de çok sıcak baktığını söyledi. Halıcı şunları kaydetti: "Ben Rahşan Ecevit’in ayrı bir parti kurma işine girmemesi gerektiğini söylemiştim. Türkiye’nin böyle bölünmelere değil, bir araya gelmelere ihtiyacı var. Sayın Ecevitlere saygım ve bağımlılığım hala devam ediyor. Ben hala "Ecevit" isminin Türkiye’de tek bir siyasi parti değil ama merkezde solu, hatta sağın ortaya yakın kısmını bir araya getirmeye çalışan, fikirleri söyleyen bir kurumda olmasını çok ama çok arzu ediyorum. DP de benim çok sevdiğim, yakın çalıştığım arkadaşlarımın olduğu bir yer. DP çok çok sıcak baktığım, sevdiğim, saydığım arkadaşlarımın olduğu bir kurum siyasi oluşumdur."

-İÇLİ: "DP’NİN GÜÇLENMESİNİ GÖNÜLDEN İSTERİM"

DSP’den istifa eden Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli de DP’nin yeni siyaset çizgisini olumlu bulan isimlerden. İçli, "Türkiye’nin bölünmelere gittiği böyle bir dönemde, merkez partisi olarak, DP’nin güçlenmesinin desteklenmesi taraftarıyım. Son seçimlerde görüldü ki DYP ile Anavatan Partisi son dönemde yaptıkları olay seçmende büyük hayal kırıklığı yarattı ve o seçmen AKP’ye kanalize oldu. Türkiye ne çekiyorsa işte o operasyondan çekiyor. Eğer o tarihte DP TBMM’ye girmiş olsaydı, Türkiye son iki yılda böylesine garabet bir takım şeylerle karşı karşıya kalmazdı. Onun için DP’nin mutlaka güçlenip parlamentoya girmesini gönülden isterim" diye konuştu.

Öte yandan, Eskişehir’in DSP’li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’nin kardeşi Yener Büyükerşen de DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un "Danışman"ı olarak görevine başladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"TOPLUM ÇÖZÜLMEYLE KARŞI KARŞYIYA"

CİNDORUK'A GÖRE SEÇİM TARİHİ!

"TAHMİNLERİME GÖRE 2010'DA SEÇİM VAR"
»  KAFA KARIŞTIRAN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
»  CHP'DE TOPLU İSTİFA DEPREMİ
»  DEMOKRAT PARTİ'DE TOPLU İSTİFA ŞOKU
»  KOMUTANLARIN İFADEYE ÇAĞRILMASINA BAYKAL YORUMU
»  CHP'DE BÜYÜK OPERASYON, ÖYMEN GİDİCİ
»  PİYASALARDA DUBAİ KRİZİ BEKLENTİSİ
»  "BU GÜVERCİNİN SAHİBİ BİZİZ"
»  DEMOKRATİK SOLDA GÜVERCİN KAVGASI
»  SARIGÜL: YÜZDE 47 OY ALACAĞIM"
»  'ALEVİLERLE ARAMIZI KİMSE BOZAMAZ'
»  "BİZİM GÜVERCİN KULUÇKAYA YATMADI"
»  "KAFAMA SIKARIM ADAYLIKTAN VAZ GEÇMEM" DEDİ SEÇİLDİ
»  BÜLENT ARINÇ'A AĞIR BENZETME!
»  "ASKERE GİTMEYENİ HAKKARİ'YE YOLLAYACAĞIM"
»  SARIGÜL, TEŞKİLAT AÇILIŞLARINI SÜRDÜRÜYOR
»  ŞENER: "BAŞBAKAN BENİ DİNLETİYOR"
»  PAMUKOĞLU'NUN MİTİNGİNİ 50 KİŞİ İZLEDİ!
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A : ALÇAK, HAYASIZ
»  "TÜRKİYE'NİN SONU YUGOSLAVYA'YA BENZEYECEK"
»  FLAŞ.. KILIÇDAROĞLU:ÖYMEN GEREĞİNİ YAPSIN
»  "PARTİMİZDE TANKTAN, TOPTAN KORKAN KİMSE YOK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.