BAŞBAKAN ERDOĞAN
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi;"Bu yola çıktığımız ilk andan itibarden Bursa'nın vefasını, sevgisini hep yanımızda hissettik.Bu yolu sizlerle yürüyor olmaktan her zaman gurur duydum.Bizim yüzümüz geleceğe dönük. Türkiye'yi 81 ili ile geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz.Bunu yaparken geçmişimizden, tarihimizden ilham alıyoruz.Bizim farkımız budur."
BİZİ BÖLMEK İSTİYENLER VAR
'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik.' söylemini tekrarlayan Başbakan Erdoğan,"Bu topraklar üzerinde ayrım yapmadık. Kimsenin etnik köküne, diline, dinine ayrı gözlerle bakmadık.Türkü, Kürtü, Çerkezi, Arapı, Ermenisi, Rumu ile bu ülkeyi vatan gören, T.C'yi üst kimlik olarak kabul eden hiç kimseyle meselemiz olmadı, olamaz.Son zamanlarda bir moda var.Bizi bölmek istiyenler var maalesef. Bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmak isteyenler var.Biz bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.Marmara ne ise Güneydoğu'da odur bizim için. Terör örgütü benim kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz.Onların benim Kürt kardeşlerime götürdüğü bir hizmet söz konusu değildir.Onlar sadece kandan, ölümden nemalanıyor.Bizi bölmek, ayrımcılığa sürüklemek istiyorlar.Böyle bir şeye müsade etmeyeceğiz."
BURSA'YA YAPILAN YATIRIMLAR
Ülkenin her bölgesine yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, Bursa'ya da eli boş gelmedini söyledi.Bursa'ya yapılan yatırımlar ile açılışını yapacağı tesis ve konutlar hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan,"Büyükşehir Belediyemiz yeni hizmetlerini tamamladı. Bugün onlarında açılışını yapıyoruz.Bursa Kent Hali tamamlandı ve bunu hizmete sunuyoruz.Kent hali eskiden şehrin içindeydi ve taşınması yıllarca konuşuldu.Belediyemiz bunu kısa zamanda gerçekleştirdi.Bugün Osmangazi Belediyemizin önemli eserlerini Bursalılar ile buluşturuyoruz.Osmangazi'de bozulmaş kent dokunusu yeniledik.Bursa için çok şey yaptık, yapmaya da devam edeceğiz."dedi.Başbakan Erdoğan, Bursa'ya eğitim, sağlık, ulaşım ve adalet alanında yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.
MEDYAYA YÜKLENDİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Sosyal yardıma girmeyeceğim çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor.İşte bunlar sadaka kültürüne alıştırıyor diyorlar.Bedava kömür dağıtıyor' diyorlar.Sosyal devlet olmanın özelliği fakirini garibini gidip bulabilmektir. Biz bu devleti bu yönde inşaa ediyoruz.Kimse bu yapılanları sadaka kültürüne alıştırmadır diyemez.Valilere, belediye başkanlarına söylüyorum; Gidip kapı kapı dolaşacaksınız.Kömürü olmayan sobası olmayan kim var bulup, gidip götüreceksin.Bugün yine medyada, bir gazete haber yapmış. Doğalgaz pahalı olduğu için kömür havayı zehirlemiş. Zehir soluyoruz diyor.Yazıklar olsun.Doğalgaz alamayan bir bölgede tabiki kömür yakılacak.Eğer iddialıysan gel seninle o eve ben gidiyim ama ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın.Evinde doğalgaz olmayan tabiki kömür yakacak.Gerekirse bedava kömürü biz devlet olarak ulaştıracağız.O gazetenin patronu inanıyorsa, iddialıysa gelsin o resmin çekildiği yere beraber gedelim.Her türlü iddiaya varım.Ama habercilik yapacaksanız namuslu yapın.Doğruyu yazın.