Açıklamayı MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı yaptı. Açılımın genel görüşmesinde Bahçeli konuşurken Başbakan'ın mırıldanmasından yola çıkıldı. Bahçeli dudak okuttu, küfür edildiği sonucuna vardı. Şimdi Erdoğan'ın 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemi ile yargılanması için hukuki hazırlık yapıyor.
Başbakan Erdoğan, 20 Kasım 2009'da "Buradan bizi izleyen tüm vatandaşlarıma da samimi bir ricada bulunuyorum; lütfen bu liderler konuşurken, çocuklarınızı televizyon başından uzaklaştırın" demişti.
Şimdi o liderlerden biri, MHP lideri Devlet Bahçeli ona ceza davası açmaya hazırlanıyor. Hem de küfür ettiği iddiası ile.
Tarih 13 Kasım. MHP lideri kürsüde. Demokratik açılım projesinin genel görüşmesi. Bahçeli konuşuyor, kameralar detayda Başbakan'ı görüyor. Yüz ifadesinden tepkili olduğu belli ama ne dediği anlaşılmıyor.
Bu görüntü MHP liderinin de dikkatini çekti.
MHP'ye göre olayın hukuki, siyasi ve ahlaki boyutu var. Bunlar tek tek değerlendirilecek.
Bahçeli'nin elinde dudak okumayı yapan şirketin deşifresi var. Peki bu belge mahkeme tarafından delil kabul edilir mi?
MHP liderinin niyeti tazminat istemek değil. O zaten bu konudan şikayetçi. Bunu da birkaç gün önce dile getirmişti.
Paçacı da "Başbakan'ın Bahçeli'ye açtığı tazminat davaları 1 trilyonu buldu. Biz siyasilerin her sözüne karşılık tazminat ödemesine karşıyız" dedi, doğrudan ceza davası açılacağını söyledi.
TCK 125. madde hakaret suçunu düzenliyor. MHP lideri, Başbakan'ın şeref ve haysiyetine hakaret etmek suçundan yargılanmasını isteyecek. Talebi tazminat ödemesi değil cezaevine girmesi.CNNTÜRK