|
 |
 |
|
DOLAR |
40,9977 |
 |
|
 |
EURO |
48,0393 |
 |
|
 |
IMKB |
11.485,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.439,990 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
ERDOĞAN'DAN ÇÖMEZ’E NİMET HANIM FIRÇASI
|
 |
 |
 |
|
|
Başbakan Erdoğan, AKP milletvekili Turhan Çömez’e telefon açtı: Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Bahçelievler Kız Yurdu’na gece baskını düzenleyip "33 öğrencinin yerinde olmadığını gördüm" diyen ve bu girişimiyle Devlet Bakanı Çubukçu’nun tepkisini çeken Turhan Çömez’le, Erdoğan arasında şu diyalog geçti: NİMET HANIM’LA UĞRAŞMA ERDOĞAN: Bakan Nimet Hanım’la niye bu kadar uğraşıyorsun? ÇÖMEZ: Kendisiyle bir problemim yok. ERDOĞAN: Onunla bir görüşmelisin. ÇÖMEZ: Kendisine bir rapor sundum. ERDOĞAN: Bu rapordan bilgim yok. ÇÖMEZ: Sanırım size eksik bilgi verilmiş. BELGELEMEK İÇİN GİTTİM ERDOĞAN: Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın? ÇÖMEZ: Fuhuş çeteleri kızları o saatte alıyordu. Bu iddiayı belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım. ERDOĞAN: Peki bunları daha sonra konuşalım. Çömez: 1400 çocuk kayıp! AKP Balıkesir Milletvekili Çömez dün katıldığı bir radyo programında yeni iddiaları sıraladı: "Devletin koruması altında olması gereken 1400 çocuk kayıp. Ankara’daki Seyran Yurdu niye kapatıldı?"
Erdoğan’dan Çömez’e: Kız yurdunda işin ne? Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu’nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getirdiği için Çubukçu ile polemiğe giren AKP’li Çömez’i telefonla arayıp sert şekilde uyardı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Bahçelievler Atatürk Kız Yurdu’nda kalan bazı kız öğrencilerin fuhuşa sürüklendiği iddiasını gündeme getiren ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile karşı karşıya gelen AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’i telefonla arayıp sert çıktı: "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" Çömez, dün TRT Ankara Radyosu’nda katıldığı Analiz Programı’nda, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Çubukçu ile polemiğe girmesine yol açan iddialara açıklık getirdi. Devlet korunmasındaki öğrencilerin ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun yıpranmaması için, "Fuhuşa sürüklenen kızlar" konusunu kamuoyu ile paylaşmadan önce bir rapor halinde ilgili bakan Çubukçu’ya ilettiğini söyleyen Çömez, aynı zamanda bakanla iki saat baş başa görüşme yaptığını anlattı. Çömez, görüşme sonunda Çubukçu’nun kendisine hak verdiğini savundu. Çömez, çarpıcı yeni iddialar da ortaya attı ve şöyle devam etti: "Şu anda devlet korumasında olması gereken bin 400 çocuk kayıp. Örneğin Ankara’da 80’i kız olmak üzere 206 çocuk bulunamıyor. Bu bilgiler Emniyet’te var. Bana, ’Kız çocuklarının yerini bilmiyoruz, erkek çocukları ise suç şebekelerinin elinde olabilir’ dediler. Ankara’daki Seyran Yurdu niye kapatıldı? Bir bakılsın. Bu yurtta kalan çocukların da fuhuşa itildiği öne sürülüyor. Benim, Sayın Çubukçu ile kişisel bir sorunum yok, olamaz da. Görevini iyi niyetle yapmaya çalışıyor. Ama bu tablo karşısında sayın bakanın oturup tekrar tekrar düşünmesi gerekiyor."
ERDOĞAN’LA DİYALOG Çömez’in çıkışlarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan ise kendisini telefonla aradı ve "Nimet Hanım’la niye uğraşıyorsun?" diye sordu. Çömez, "Kendisi ile bir sorunum yok" deyince Erdoğan, Çubukçu ile görüşmesini istedi. "Nimet Hanım’la görüşün" direktifi üzerine Çömez, "Kendisine bir rapor sundum" açıklamasını yaptı. Erdoğan, böyle bir raporun olduğu bilgisine sahip olmadığını belirtince Çömez, "Sanırım size eksik bilgi verilmiş" dedi. Başbakan daha sonra Çömez’e, "Bir erkek olarak o saatte kız yurdunu nasıl basarsın?" diye sert bir şekilde sordu. Çömez ise Başbakan’ın keskin üslubu karşısında, "O saatte kızlar fuhuş çeteleri tarafından alınıyordu. Bu iddiayı araştırmak ve belgelemek için oradaydım. Ben sorumlu davrandım. Asıl o saatte olanların, sorunların sorgulanması gerekir" yanıtını verdi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Peki bunları daha sonra konuşalım" diyerek görüşmeyi sonlandırdı.
Haber:SABAH
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
ÖTV zammıyla ikinci el araç fiyatları hızla yükseldi. Uzmanlar ekim ayında başlayacak kampanyaların ... |
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 4 golle yendi. |
 |
|
 |
 |
|
Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve sigorta yaptıktan sonra oluşan ... |
 |
|
 |
 |
|
Dünya genelinde kırmızı et fiyatları, hayvan sayısındaki düşüş nedeniyle arzın zayıflaması, talep ... |
 |
-
|
 |
 |
|
srail basınının Gazze Şeridi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Reuters muhabiri Hussam Masri, ... |
 |
|
 |
 |
|
Binlerce öğrencinin beklediği haber geldi. ÖSYM, YKS tercih yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Yoğunluk ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve sigorta yaptıktan sonra oluşan ... |
 |
|
 |
 |
|
Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 4 golle yendi. |
 |
|
 |
 |
|
Dünya genelinde kırmızı et fiyatları, hayvan sayısındaki düşüş nedeniyle arzın zayıflaması, talep ... |
 |
|
 |
 |
|
ÖTV zammıyla ikinci el araç fiyatları hızla yükseldi. Uzmanlar ekim ayında başlayacak kampanyaların ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Binlerce öğrencinin beklediği haber geldi. ÖSYM, YKS tercih yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Yoğunluk ... |
 |
|
 |
 |
|
srail basınının Gazze Şeridi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Reuters muhabiri Hussam Masri, ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|