Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4553
EURO
47,4682
IMKB
10.591,000
ALTIN
4.455,900
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 36 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN:"OLAYLARIN KAYNAĞINDA ROJ TV VAR"
ERDOĞAN: OLAYLARIN KAYNAĞINDA ROJ TV VAR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, -''Terör eğer zemin bulmaya çalışıyorsa bu zemini bu topraklar üzerinde bulamayacaktır'' dedi.
 
31.3.2006 - 00:08
      Hükümet olarak, ''bedeli ne olursa olsun hukuk dışı hiçbir eyleme müsamaha ile yaklaşmalarının söz konusu olamayacağını'' belirten Erdoğan, ''Bazıları bizden pazarlık bekliyorsa boşuna beklemektedir. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmamız söz konusu olamaz'' diye konuştu.
      Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'dan dönüşünde Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
      Erdoğan, bir gazetecinin Diyarbakır'daki gelişmeleri hatırlatarak, ''Olayların kaynağında Roj TV var. Bir de çocukları ön saflarda görüyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' diye sorması üzerine, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun bu akşam toplantı yaptığını hatırlattı.
      Erdoğan, şunları kaydetti:
      ''Toplantı sonunda ben Başbakan Yardımcımla görüştüm. Malum televizyon kanalıyla ilgili ne kadar kaset, fotoğraf varsa bunlar Danimarka'daki ilgili bakanlığa gönderildi. Sayın Dışişleri Bakanımız da Danimarka Dışişleri Bakanı'yla öyle sanıyorum ki bir telefon görüşmesi yapmaya çalışacak ve bu konuyu kendileriyle görüşecekler.
      Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ülkemizde sorumluluk nezdinde olanlar, siz değerli basın mensupları arkadaşlarımızla birlikte, dayanışmayla birlikte teröre zemin oluşturmayacak ne gerekiyorsa yapmamız şart. Hükümet olarak hukuk dışı hiçbir eyleme müsamaha ile yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bunu bir defa herkesin bilmesi lazım. Bedeli ne olursa olsun... Bunu bizden kimse beklemesin. Terör eğer zemin bulmaya çalışıyorsa bu zemini bu topraklar üzerinde bulamayacaktır. Bunun adımlarını da güvenlik güçlerimiz kararlı bir şekilde yürütmektedir, yürütecektir. Bu konuda bazıları bizden pazarlık bekliyorsa boşuna beklemektedir. Hiçbir zaman böyle bir şeye yaklaşmamız söz konusu olamaz. Bize kimse sağdan soldan, şuradan buradan örnekler vermesin. Bu ülkenin kendi içinde değerleri vardır. Kültürü vardır, sosyo ekonomik yapısı vardır. Ülkemizin şartlarını kimse bu ülkeden daha iyi değerlendiremez.'' Başbakan Erdoğan, herkesin hukuk içinde hareket etmeye mecbur olduğunu belirterek, hukuk karşısında herkesin eşit olduğunu vurguladı.
      Hukuk karşısında herkesin eşit muameleye tabi tutulacağını ifade eden Erdoğan, bu konuda yürütme ve yargının ne gerekiyorsa onu yerine getireceğini söyledi.
      Erdoğan, çalışmaları bu şekilde sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.
      ''Özellikle çocuklar, bayanlar üzerinden terör mücadelesini sürdürmek aslında insana saygısızlıktır. Bu çocuklara saygısızlıktır. Ve bu ciddi manada insan sömürüsüdür'' diyen Erdoğan, Halkın bu oyunlara gelmemesini, asla bu noktada endişeye kapılmamasını, gerekenin güvenlik güçlerince yapılacağını ifade etti.
      Erdoğan, sıkıntıları millet ve sivil toplum örgütleriyle aşacaklarını inancını dile getirdi.
      Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, Şemdinli'deki olayların ardından Diyarbakır'a yaptığı geziyi anımsatarak, Batman ve Diyarbakır'a gitmesinin söz konusu olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine, ''Şu anda yeni geldim. Arkadaşlarla oturur, konuşur, değerlendirmeyi yaparız, gitmemiz gerekiyorsa gideriz. Ama şu anda zaten bizim elimiz, ayağımız, dilimiz, gözümüz olan bütün kurumlarımız orada, temsilcilerimiz orada ve her an telefonla zaten irtibat halindeyiz'' diye konuştu.
      Yurtdışında bulunduğu süre içinde sürekli yetkililerle irtibat halinde olduklarını ve asla olay mahallinden kopuk yaşamadıklarını dile getiren Erdoğan, ''Ama bir araya gelip, değerlendirme noktasına gelince, bunları da inşallah yarın değerlendirmesini aramızda, dar çerçevede yaparız'' dedi.
      Durumun tamamen hükümetin ve güvenlik güçlerinin kontrolü altında olduğunu belirten Erdoğan, şu noktada herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.
      Halkın daha rahat hareket etmesini ve huzurlu olmasını özellikle temenni ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Sizlerin de bu konuda, bu işi birinci planda bence görmemesini, gerek yazılı, gerekse görsel medyada... Bunu da sizden özellikle rica ediyorum'' diye konuştu.
      Erdoğan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in açıklamalarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, bu konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın gerekli adımları attığını söyledi.
      Erdoğan, şöyle devam etti:
      ''Belediye başkanı olmak, insana farklı bir konum getiriyor, ama sorumsuzluğu getirmiyor. Kanunlar karşısında o da aynı şekilde, o sorumluluğun içinde olmak zorundadır. O sorumluluk içinde hareket etmeye mecburdur. Dolayısıyla ağızlarımızdan çıkan ifadeleri, gayet iyi, kontrollü çıkarmamız lazım. Ne getirir ne götürür, bunu bilmemiz lazım.
      Bana uçakta getirilen bilgilere, haber metinlerine baktığım zaman, bu haber metinleri noktasından değerlendirirsek, bir demokratik, hukuk devletinin içinde bir belediye başkanı bu ifadeleri kullanamaz, kullanmamalıdır.''
     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NDA İLK MARATON TAMAMLANDI

TERÖR ZİRVESİ'NDEN 'KARARLILIK' ÇIKTI

FENERBAHÇE DİYARBAKIR'A ACIMADI 4-0
»  DİYARBAKIR'DA HASTANE ACİL SERVİSİ'NDE ŞÜPHELİ PAKET
»  FLAŞ..FLAŞ..BAŞKENT'TE ACİL TERÖR ZİRVESİ
»  TBMM'DE ENERJİ BRİFİNGİ
»  ESKİŞEHİR'DE BİR ÖĞRENCİ BIÇAKLANDI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, UMRE YAPTI
»  DİYARBAKIR GERGİNLİĞİ MECLİS'E SIÇRADI
»  OSMAN BAYDEMİR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI
»  GÜNEYDOĞU'YU KARIŞTIRAN YALAN
»  SEZER'DEN ''MEMURLARA EK ÖDEMEYE'' ONAY
»  DEMİREL: "ORDU ZAYIFLARSA TÜRKİYE GÜÇSÜZLEŞİR"
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ:^"GÜNEYDOĞU ÇOK CİDDİ"
»  TURİZM BAKANI ATİLLA KOÇ'A KIZLARI FAŞİST DİYORMUŞ
»  BAHÇELİ'DEN ÜLKÜCÜLERE: 'SÜKUNETİNİZİ BOZMAYIN'
»  DİYARBAKIR'DA GERGİN BEKLEYİŞ
»  MERKEZ BANKASI İÇİN BİR ELEŞTİRİ DE SABANCI'DAN
»  OLAYLAR BUGÜN DE BATMAN'A SIÇRADI
»  TALAT-PAPADOPULOS GÖRÜŞMESİ GÜNDEMDE
»  MEMURLARA BAYRAMDA İKRAMİYE TEKLİFİ
»  ANKARALILARA ''OKUMUŞ'' TAKSİCİLER HİZMET VERECEK
»  ŞARKICI CENGİZ İMREN SİLAHLA YARALANDI
»  ÖZKAN VE ÖNAL İÇİN KARAR GÜNÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.