Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6990
EURO
43,4221
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.010,710
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERDOĞAN, ORHAN PAMUK'U KISKANDI!
ERDOĞAN, ORHAN PAMUK U KISKANDI!
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Orhan Pamuk’u destekleyenlerin kendisinin hapis yattığı dönemde ilgi göstermediğini söyledi.
 
10.12.2005 - 13:25
      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orhan Pamuk’u korumak adına yürütülen kampanyanın Türk yargısı üzerinde baskı yarattığını savundu. Erdoğan, kendisinin de bir dönem benzer bir biçimde hapse girdiğini hatırlatarak, "Bugün Pamuk’a destek verenler o gün bana gelmemişti" dedi.
      Sydney Morning Herald gazetesine göre Başbakan Erdoğan, Pamuk için "uluslararası bir lobi" çalışması yapıldığını söyledi ve Türk yargısının baskı altına alınması anlamına geldiğini söylediği bu durumun "Yasanın üstünlüğüne saygı duyma ilkesiyle çeliştiğini" belirtti. Erdoğan, "Bence bu konudaki davranışları uygun değil" diye konuştu.
     
     ERDOĞAN PAMUK ROMANI OKUDUĞUNU BİLDİRDİ
      Orhan Pamuk’un romanını okuduğunu söyleyen Erdoğan, davanın sonuçlanmasının beklenmesi çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan, "Sonuç çok iyi çıkabilir, beraat kararı gelebilir. Bu yargı sürecine bağlı bir konu" dedi.
      İktidara geldikleri günden bugüne, Türkiye’nin insan hakları alanında ciddi gelişmeler kaydettiğini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin de okuduğu bir şiir yüzünden hapse girdiğini hatırlattı.
     
     "KİMSE BANA GELMEMİŞTİ"
      Kendisinin hapiste olduğu dönemde kimsenin kendisine gelerek yasalara saygı ya da insan hakları gibi konuları konuşmadığını söyleyen Erdoğan, "Kimse bana yardım etmek için gelmedi ya da gelip durumumun ne olduğunu sormadı, yani bunu bir nevi çifte standart gibi buluyorum" dedi.


     



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAKAN'DAN VATANDAŞA,'KREDİYE SALDIRMAYIN' UYARISI

ESKİ BAKAN ERGEZER, REKTÖR AŞKIN'I NİYE ZİYARET ETTİ?

TÜRBAN, MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NA GELİYOR
»  SEZER'İN ŞAHİN'İ VETOSUNDA GÜRBÜZ'ÜN YAŞI BAHANE
»  AKP, YOLSUZLUKLARI ÖNLEMEDE SINIFTA KALDI
»  MALATYA KIRILIYOR, BAŞKAN KIVIRIYOR
»  IMF, "CARİ AÇIK İÇİN KEMER SIKIN" DEDİ
»  ABD'NİN YENİ BÜYÜKELÇİSİ, EDELMAN'I MUMLA ARATACAK!
»  FBİ BAŞKANI:"PKK İLE GÖRÜŞTÜK"!
»  SÜYELMAN BÖLÜNMEZ MARDİN'DE
»  2.SMS LER YOLDA
»  VEKİLLERE İNAT, TESK'DEN ASKERE DESTEK
»  RİCHARD HOLLBROOKE: ''IRAK'TAN SONRA GÜNDEM İRAN''
»  EMEKLİLER AÇLIK, MEMURLAR DA YOKSULLUK SINIRINDA
»  ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA, 1 SUBAY, ÜÇ ASKER ŞEHİT
»  MECLİS, CIA'YI ARAŞTIRABİLECEK Mİ?
»  İLKÖĞRETİM OKULU'NDA ÇİKOLATALI TACİZCİ
»  HÜKÜMET, ÜNİVERSİTELERE KADRO İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
»  SİYASET MEYDANI'NDA MELİK FIRAT'TAN KÜSTAH SÖZLER
»  SİYASİ PARTİLERE DÜNYA'DA GÜVEN SIFIR
»  YÜCEL AŞKIN'A BEYAZ KURDEDELİ DESTEK
»  KAÇIRILAN AMERİKALIYI ÖLDÜRDÜLER
»  YILBAŞI BİLETLERİ ÇIKIYOR, 20 TRİLYON HAYALİ BAŞLIYOR
»  KADINLARA ALINMAMASI GEREKEN HEDİYELER?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.