Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8174
EURO
43,4899
IMKB
9.598,000
ALTIN
3.997,340
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERKE DÖNERGECİNİ GÖLGEDE BIRAKACAK BULUŞ
ERKE DÖNERGECİNİ GÖLGEDE BIRAKACAK BULUŞ
 
Enerji Bakanlığı'nın, 'Erke Dönergeci'nin gölgede bırakacak yeni bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.
 
12.12.2006 - 03:30

Deniz kenarına türbin, tepelere gölet kurulacak. Su gölete aktarılıp tepeden bırakılacak. Türbinlerin dönmesiyle tuzlu sudan ucuz elektrik elde edilecek

Erke adlı firmanın 'Erke Dönergeci' adıyla enerji tüketmeden bedava elektrik üreten teknoloji bulduğuna ilişkin iddiası tartışılırken, Enerji Bakanlığı'nın, bu buluşu gölgede bırakacak yeni bir proje üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Enerji Bakanlığı'nın geliştirdiği ve sır gibi saklanan projesi, deniz suyundan elektrik enerjisi üretmeyi öngörüyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler, projeyi ilk olarak İran gezisi sırasında Başbakan'ın uçağında CHP ve AK Parti milletvekillerine bilgisayar ortamında simülasyonunu göstererek aktardı. Bakan Güler'in geliştirdiği projeye göre, denize dik yamaçları olan yerlerde önce rüzgar türbinleri kurularak, rüzgardan elektrik enerjisi elde edilecek. Ardından tepelere baraj göletleri kurulacak.

GÜLER: BİRAZ BEKLEYİN

Bu göletlere denizden rüzgar enerjisiyle su pompalanacak. Böylece göletlerde su rezervi oluşturulacak. Daha sonra bu su yüksek tepelerden bırakılacak, türbinler dönecek, türbinlere bağlı olarak jeneratörler aracılığıyla elektrik üretilecek. Böylece tuzlu sudan, enerji elde edilecek. Özellikle Sinop, Manavgat gibi yerler bu tür proje için biçilmiş kaftan gibi görünüyor. Mersin, Antalya ve Ege'deki denize dik yamaçlar da deniz suyundan elektrik üretimi için cazip yerler olarak ön plana çıkıyor. Proje hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan Enerji Bakanı Hilmi Güler, "Çalışma henüz AR-GE aşamasında. Konuşursak uçuk bir proje diye ciddiye alınmaz. Bu barajların nerede olacağını söyleyemem. Henüz çalışıyoruz. Ama dik yamaçlı kıyılarda olacak" dedi. Enerji Bakanlığı'nın önümüzdeki 5-10 yıl içinde hayata geçirmeyi planladığı çok sayıda alternatif enerji projeleri bulunuyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI OLACAK SİLAHI ASELSAN YAPTI

DYP KÖYLÜ OYLARINI İSTEMİYOR

ENKAZ ALTINDAN 5 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARTILDI
»  CARİ AÇIK 28 MİLYAR DOLARI AŞTI
»  EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ'NDEN MEKTUP AÇIKLAMASI
»  RUMLAR'DAN YENİ ÖNERİ
»  DİYARBAKIR'DA ENKAZ ALTINDAN 3 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI
»  'HARAM PARA İLE KURBAN KESİLİR Mİ' SORUSUNA ŞOK YANIT
»  DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA'DA BÜYÜK ŞÜPHE
»  GÜN UYARDI: "MÜZAKERE SÜRECİ RAYDAN ÇIKMASIN"
»  TBMM BAŞKANI ARINÇ'TAN , BÜYÜKANIT'A ZİYARET
»  LOJMAN'DA KURTULANLARIN SAYISI 8 OLDU
»  AKP'YE GÖRE SEZER'E AFYON'DAN YANIT TESADÜF
»  DİYARBAKIR'DA ENKAZDAN ÜÇ KİŞİ KURTARILDI
»  İNCİRLİK, ABD'NİN CAN SİMİDİ OLDU
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMADA İLK AÇIKLAMA:"KAZAN PATLADI"
»  ERDOĞAN, KENDİSİNİ LOZAN'DAKİ İSMET PAŞA'YA BENZETTİ
»  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 'MERNİS SKANDALI HAYAL ÜRÜNÜ'
»   İŞTE O KADIN
»  AKP'Lİ SEKRETER, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN ALINDI
»  ARINÇ'TAN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMALAR
»  ABD İRAN'DAN IRAK İÇİN YARDIM İSTEDİ
»  GAZİORDUEVİ'NDE BÜYÜK BULUŞMA
»  30 MİLYON DOLARLIK E-DEVLET PROJESİ ÇÖKTÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.