DOLAR
50,158
▲%0.22
EURO
55,944
▼%-0.58
ALTIN
6551,39
▼%-0.68
BIST-100
11449
▲%1.02
Ankara hava durumu3/10°
FacebookXInstagramYouTube

ESAD LİDER KADROSUNU DEĞİŞTİRDİ!

Suriye'de iktidardaki Baas Partisi, sürpriz bir hamleyle lider kadrosunu değiştirdi.Baas Partisi merkez komitenin açıkladığı yeni yönetim kadrosundaki 16 isim arasında Devlet Başkanı Beşar Esad dışında eski bir yönetici bulunmuyor.

  • | Medya Spot

Suriye resmi yayın organları, bunun 2005'ten beri Baas içinde yapılan ilk köklü değişiklik olduğunu belirtirken, Esad'ın parti yetkililerine halkla daha yakın çalışmaları için çağrıda bulunduğu bildirildi.

EL ŞARA DIŞLANDI

Partinin yönetici kadrosundan çıkarılan isimlerden biri de Devlet Başkan Yardımcısı Faruk El Şara. Rejimin son iki yıldır Suriye'de yaşanan olaylar karşısında izlediği politikayı eleştiren El Şara'nın Esad'la arasının açık olduğu biliniyor.

Esad ailesinin uzun yıllar danışmanlığını yapan 74 yaşındaki El Şara, Aralık ayında bir Lübnan gazetesine verdiği demeçte, hükümetin isyancılara karşı askeri zafer elde edemeyeceğini iddia etmişti.

Uluslararası gözetim altında ateşkes sağlanması ve ulusal birlik hükümeti kurulması yönünde çağrı yapan El Şara, Suriye'nin "bir kişinin ya da rejimin hayatta kalması" için savaşmadığını ifade etmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz