|
 |
 |
|
DOLAR |
40,7176 |
 |
|
 |
EURO |
47,3411 |
 |
|
 |
IMKB |
11.038,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.386,640 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
ESKİ HAYAT KADININDAN YSK'YA VETO İTİRAZI
|
 |
 |
 |
|
|
Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu milletvekili aday adaylığı şartlarını taşımadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi gönderdi.
Tükrükçü, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılmak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmeden önce Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan ve bağımsız milletvekili adaylığı devam eden eski genelev çalışanı Saliha Ermez ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
"Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin namusuna, duluna, yetimine göz koymadım. Kimsenin malını çalmadım, kimseyi dolandırmadım" diyen Tükrükçü, 1993 yılında eşi tarafından sokakta erkeklere pazarlandığı için kısa süreli bir ceza aldığını söyledi.
Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan da, Tükrükçü’nün, eski TCK’nın 419. maddesi uyarınca ceza aldığını ve bu durumun 2839 sayılı
Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle milletvekili seçilemeyeceğine karar verildiğini ifade etti.
Bolan, Anayasa’nın milletvekili seçilme yeterliliğinden bahsederken sayılan yüz kızartıcı suçların "zimmet", "irtikap", "rüşvet", "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" olduğunu belirterek, "Anayasa’nın 76. maddesinde bir kadının sokakta satılmasının, fuhuşa sürüklenmesinin ve bundan dolayı ceza almasının yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten bir madde yok" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Şubat 1985 tarihli kararında "yüz kızartıcı suçların maddede sayılanlarla sınırlı olduğu, ’gibi’ sözcüğünden hareketle bunların yerine yenilerinin eklenemeyeceğine karar verildiğini" ifade eden Bolan, burada seçilmeye engel bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdü.
Bolan, eski genelev çalışanı Saliha Ermez’in İstanbul 1. bölgeden, Ayşe Tükrükçü’nün ise 2. bölgeden bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ayşe Tükrükçü hanımın sokakta kocası tarafından satılması bir yüz kızartıcı suç olarak algılanıyor. Ama Saliha Hanım genelevde çalışıyor.
Genelevde devletin gözetiminde, devletin kontrolünde, çalışanlardan devletin de vergi kazanarak ve buradan da vergi rekortmeni çıkararak satışa sunulması bir yüz kızartıcı suç olmuyor. Onun adaylığı devam ediyor." Tükrükçü, daha sonra karara itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu milletvekili aday adaylığı şartlarını taşımadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilen eski genelev çalışanı Ayşe Tükrükçü, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi gönderdi. Tükrükçü, itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na ulaştırılmak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmeden önce Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan ve bağımsız milletvekili adaylığı devam eden eski genelev çalışanı Saliha Ermez ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde kimsenin namusuna, duluna, yetimine göz koymadım. Kimsenin malını çalmadım, kimseyi dolandırmadım" diyen Tükrükçü, 1993 yılında eşi tarafından sokakta erkeklere pazarlandığı için kısa süreli bir ceza aldığını söyledi. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bolan da, Tükrükçü’nün, eski TCK’nın 419. maddesi uyarınca ceza aldığını ve bu durumun 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 11. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle milletvekili seçilemeyeceğine karar verildiğini ifade etti. Bolan, Anayasa’nın milletvekili seçilme yeterliliğinden bahsederken sayılan yüz kızartıcı suçların "zimmet", "irtikap", "rüşvet", "hırsızlık", "dolandırıcılık" ve "sahtecilik" olduğunu belirterek, "Anayasa’nın 76. maddesinde bir kadının sokakta satılmasının, fuhuşa sürüklenmesinin ve bundan dolayı ceza almasının yüz kızartıcı bir suç olduğunu belirten bir madde yok" dedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Şubat 1985 tarihli kararında "yüz kızartıcı suçların maddede sayılanlarla sınırlı olduğu, ’gibi’ sözcüğünden hareketle bunların yerine yenilerinin eklenemeyeceğine karar verildiğini" ifade eden Bolan, burada seçilmeye engel bir durumun söz konusu olmadığını öne sürdü. Bolan, eski genelev çalışanı Saliha Ermez’in İstanbul 1. bölgeden, Ayşe Tükrükçü’nün ise 2. bölgeden bağımsız milletvekili aday adayı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Ayşe Tükrükçü hanımın sokakta kocası tarafından satılması bir yüz kızartıcı suç olarak algılanıyor. Ama Saliha Hanım genelevde çalışıyor. Genelevde devletin gözetiminde, devletin kontrolünde, çalışanlardan devletin de vergi kazanarak ve buradan da vergi rekortmeni çıkararak satışa sunulması bir yüz kızartıcı suç olmuyor. Onun adaylığı devam ediyor." Tükrükçü, daha sonra karara itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmek üzere İl Seçim Kurulu’na sundu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saat 06.33'te 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Karadeniz’in ... |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'deki depremin ardından GSM operatörleri bir kez daha sınıfta kaldı. Bakan Uraloğlu, 'Sorun ... |
 |
|
 |
 |
|
"Balıkesir'deki deprem, yıkıcı kategoride"... |
 |
-
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, ... |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta ... |
 |
|
 |
 |
|
Ünlü oyuncu Eylül Tumbar, Balıkesir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan amcasını kaybettiğini duyurdu. |
 |
|
 |
 |
|
Geçen hafta ve önceki hafta yönü hep yukarı doğru olan altında, gram altın cuma kapanışının ardından ... |
 |
-
|
 |
 |
|
ABD Senatosu, Suriye'den asker çekme yetkisinin doğrudan başkan tarafından kullanılmasını sınırlamaya ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saat 06.33'te 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, Doğu Karadeniz’in ... |
 |
|
 |
 |
|
Balıkesir'deki depremin ardından GSM operatörleri bir kez daha sınıfta kaldı. Bakan Uraloğlu, 'Sorun ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Ünlü oyuncu Eylül Tumbar, Balıkesir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan amcasını kaybettiğini duyurdu. |
 |
|
 |
 |
|
ABD Senatosu, Suriye'den asker çekme yetkisinin doğrudan başkan tarafından kullanılmasını sınırlamaya ... |
 |
|
 |
 |
|
"Balıkesir'deki deprem, yıkıcı kategoride"... |
 |
|
 |
 |
|
Geçen hafta ve önceki hafta yönü hep yukarı doğru olan altında, gram altın cuma kapanışının ardından ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler başta ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|