Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8665
EURO
47,8568
IMKB
10.871,000
ALTIN
4.384,390
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Efkan Ala Erdoğan'ı Böle Savundu
Efkan Ala Erdoğan ı Böle Savundu
 
"Cumhurbaşkanı 14 partiye karşı mücadele etti"...
 
16.10.2015 - 09:50

Bursa'da gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ala, "Cumhurbaşkanı'nı neden eleştiriyorsun? Cumhurbaşkanı çıktı ortaya, 14 parti bir araya geldiniz. 14 partiye karşı mücadele etti ve millet onu seçti. Artık seçildi ve ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı. Siz işinize bakın. Siz politika üretin. Kendinize dönün. Bu bir politik fukaralıktır. Siyasi fukaralıktır" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'ya gelen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, bölgesel yayın yapan OLAY TV'nin yayınına katılıp gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ankara'daki saldırıya ilişkin konuşan Ala, "Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Türkiye'nin geleceğine, 78 milyona yapılmış bir saldırıdır. Terörün kimin yaptığı kime karşı yaptığından bağımsız olarak, bir insanlık suçu olarak nitelendirmek gerekiyor. Büyük bir acı ve bu acıyı 78 milyon insan paylaştı. Herkes huzursuz oldu. Türkiye birlik, dirlik, kardeşlik içerisinde bundan önceki kendine karşı yapılmış olan saldırıları aştığı gibi bunu da aşacaktır, aşıyor. Önemli olan bir problemle karşı karşıya kaldığımızda orada topyekun olabilmektir, birlikte olabilmektir" dedi.

Efkan Ala, "Bütün konuşmalarımız etnik milliyetçilik üzerine geliştirilen bir terör örgütü. Sınırımızın dışında ama eylemleriyle içimize girmeye başlayan din kaygısıyla hareket ettiğini iddia eden başka bir terör örgütü ortaya çıktı. Bu iki terör örgütü arasında Ankara patlamasıyla bir konsorsiyum benzeri bir yapılanma, ilişki olduğu konuşuluyor, söyleniyor. Sizin bu konudaki izlenimleriniz neler?" şeklindeki soru üzerine, terör örgütlerinden kiminin etnik kimliği, kiminin dini, kiminin başka hususu, inancı istismar ettiğini ve yöntem olarak da şiddeti kullandığını söyledi. Hepsini organize edenin de dışarıda bir başka üst aklın olduğuna değinen Ala, şunları söyledi:

"Zaman zaman bunların haberi bile olmadan birbirine karşıymış gibi görünür ama çok çeşitli işbirliği içerisinde de olurlar. Zaman zaman da işbirliği yaptırırlar bunlara. O bakımdan çok yönlü meseleye bakmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdi. İçişleri Bakanlığı, müfettişleri görevlendirdi. Başsavcı, çok sayıda savcıyı görevlendirdi. Hiçbir şey saklı gizli kalmasın, arkasında kim, ne varsa, kim yaptıysa bütün berraklığıyla açığa çıksın diye, devlet çok ciddi bir çalışma içerisinde. Sayın Başbakanımız elindeki bilgileri açıkladı. 'Terör örgütleri arasında işbirliği var' diye açıklama yaptı. İlk etapta gözüyor ama bu tür işlerde -Sayın Başbakanımızın açıklaması üzerine bu değerlendirmeleri yapıyorum- her türlü olasılık mümkündür. Sonucu beklemek lazım. Yani soruşturmalar bitmeli. Soruşturmalar bittikten sonra gerçek ortaya çıkmalı ve gerçek üzerinden de biz o zaman değerlendirme ve akıl yürütme ortaya koyabiliriz. Yoksa devletin yetkili birimlerinde olan yada yetkili yerlerinde olan kimselerin elindeki bilgiler tabi ki onlara özgü. Onlar o bilgilerle daha sağlıklı değerlendirme yapabilirler. Türkiye şu an seçime gidiyor. Böyle bir dönemde, böyle bir organizasyon, öyle basit bir organizasyon olmaz diye değerlendiriyorum. Çok karmaşık, çok terör örgütünün işbirliği yaptığı ve arkasında belki başka ülkelerin de olabileceği -vardır yoktur diye elimizde bir bilgi yok- ama başka istihbarat örgütlerinin de dahil olabileceği devasa bir organizasyon olarak da karşımıza çıkabilir. Biz Türkiye'nin istikrarına geleceğine yönelik bu tür saldırılarda başkalarının ne yaptığından çok, bizim ne yapabileceğimiz üzerine yoğunlaşmalıyız."

"Siyasetin cumhurbaşkanını hedef almasını nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soruya ise Efkan Ala şöyle yanıt verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'de önemli ekol ve lider. Türkiye'de ne zaman, Türkiye sınırlarını da aşan bir lider ortaya çıktıysa aynı odaklar, aynı başlıklarla, aynı sözlerle, ailesini de hedef alarak saldırıya geçtiler. Bu çok enteresandır. Sayın Cumhurbaşkanımız hem Türkiye'de hem Türk dünyasında, hem de diğer İslam ülkelerinde bilinen bir isim, bir lider olarak ortaya çıktı. Hem Birleşmiş Milletler'de, hem çeşitli uluslararası platformlarda, meseleleri dile getiren lider olarak gözükmeye başladı. Varlığını kabul ettirdi ve önemli siyasi bir aktör, lider haline geldi. Aynı odaklar, aynı başlıklarla saldırıyorlar. Bu saldırıların arkasına maalesef muhalefet olarak siyasi partilerde takılıyorlar. Asıl karşı durdukları şey Türkiye'nin istikrarı. Negatif siyasetle kendine yer açmak yerine pozitif farklı politikalar izleyerek, vatandaşa götürüp oradan onay alıp seçimle tekrar işbaşına gelmeyi deneseler çok daha kolay bir yolu seçmiş olacaklar.

Bir politik çölleşme olunca, bir politika üretemeyince, kişilerin önünüze alıp milletin yöneldiği yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı olarak seçtiği kişiye hemen hakaret et, eleştir. Sürekli ondan bahset. Bu muhalefet partileri bakımından politik bir çölleşmedir. Çünkü bir şey üretmemenin adıdır bu. Kolay yolu seçiyorlar ama kime ne faydası var? Cumhurbaşkanı'nı neden eleştiriyorsun? Cumhurbaşkanı çıktı ortaya, 14 parti bir araya geldiniz. 14 partiye karşı mücadele etti ve millet onu seçti. Artık seçildi ve ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı. Siz işinize bakın. Siz politika üretin. Kendinize dönün. Bu bir politik fukaralıktır. Siyasi fukaralıktır."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Emniyetten Sedat Peker'e Koruma!

O Meydan, 'Demokrasi Meydanı' Oldu

Bahçeli Canlı yayında Bombaladı!
»  Bahçeli, 'Hayır'da Hayır Vardır' Dedi!
»  Kılıçdaroğlu, Tüsiad'dan Oy İstedi!
»  Ölenlerin Yakınlarına Aylık 820 Lira!
»  Mersin'de AKP ve MHP Kavgası
»  Zekeriya Öz Bakın Nerede Ortaya Çıktı
»  Merkel'in Türkiye Ziyaretine Tepki
»  HDP'li Başkan İçin fFaş Karar!
»  Miting İçin Ağaç Kestiler!
»  ''Devletin Çivisini Çıkardılar''!
»  Ankara Metrosunda İntihar
»  ''Allah Abdullah Gül'den Razı Olsun''
»  Van’da çatışma: Bir Polis Şehit
»  Ak Trollerin Haritası ÇıkarıldI
»  CHP, Büyük Mitingleri İptal Etti
»  AKP'li Can: Ülke Yönetilemez Hale Geldi
»  Canlı Bomba Tanıdık Çıktı!
»  Erdoğan'dan Katliam Yerine Karanfil
»  "Babacan, Gül’ü Üzdü" !
»  Ankara Emniyet Müdürü Görevden Alındı!
»  ''Sen İstifa Ediyormusun?''
»  Kılıçdaroğlu'ndan Murat SancakAçıklaması
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.