DOLAR
50,158
▲%0.22
EURO
56,072
▼%-0.36
ALTIN
6522,90
▼%-1.11
BIST-100
11223
▼%-0.98
Ankara hava durumu3/9°
FacebookXInstagramYouTube

Emekli Maaş Zammında Gözler Erdoğan'da

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını düzenleyen madde Meclis’te kabul edildi. Hürriyet Gazetesi'nin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, emeklilere zamla ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldığını yazdı.

  • | Medya Spot

TBMM Genel Kurulu’nda, memur emeklilerinin aylıklarında artış öngören düzenleme, yüzde 25 olarak kabul edildi. Emekli Sandığı emeklileri, yılın 6 ayı için enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam alacak. Düzenleme Temmuz ayından itibaren uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi, “Emekli maaş zammı ne olacak” başlıklı yazısında emeklilere zamla ilgili maddenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la istişare edilmek üzere bugüne bırakıldığını belirtti.

Selvi yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:
“Emeklilere verilecek olan yüzde 25 zam kimseyi tatmin etmedi. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmişti. Erdoğan NATO Zirvesi için Litvanya’nın başkenti Vilnius’a uçtu. İsveç’in üyeliği, Türkiye’nin F-16 talebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya liderleriyle görüşmeleri derken bizim gariban emeklilerin sesi pek duyulmadı.

Bu arada MHP Lideri Bahçeli memurlara olduğu gibi emeklilere de 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasını teklif etti. Yasa teklifi dün Meclis’te görüşülmeye başlandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz