Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,7176
EURO
47,3411
IMKB
11.038,000
ALTIN
4.386,640
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ.. BAŞSAVCILIK'TAN YGS AÇIKLAMASI!
FLAŞ.. BAŞSAVCILIK TAN YGS AÇIKLAMASI!
 
Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ve Başsavcı vekili Şadan Sakınan YGS'deki şifre iddilarıyla ilgili gazetecilere hem sözlü hem de yazılı açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında "Sürpriz sonuçlar olabilir" dedi.Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kurtiş YGS İle ilgili soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Şadan Sakınan ile birlikte Ankara Adliyesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
26.4.2011 - 15:58

Kuriş soruşturmanın bitmediği ancak öğrencileri ve kamuoyunu rahatlatmak için bu açıklamayı yaptıklarını söyledi. Konuyla ilgili bilirkişi raporunun da savcılığa henüz teslim edilmediğini belirten Kuriş, “Sınav sonucunda kaç kişinin tam puan aldığı” sorusuna yanıt vermedi.

“SÜRPRİZ SONUÇLAR ÇIKABİLİR”

Kuriş soruşturmadan sürpriz sonuçlar çıkabileceğini ancak bunun ancak soruşturma sonunda kamuoyuna açıklanabileceğini belirtti.

Sondaj yöntemiyle incelenen soru kitapçığı sayısını da vermeyen Kuriş tüm bunların sonucunu soruşturma bittiğinde ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklayacakları söyledi.

Soruşturmayı yürüten Sakınan’a ise ‘ÖSYM’nin sonuçları soruşturma bitinceye kadar açıklamayacağı’ kararı soruldu. Sakınan, “ÖSYM’nin açıklamasına net şekilde bakamadım. Ama sınav sonuçları üzerinde inceleme bitince sonuçlar açıklanacak. Bu yarın da olabilir, yarından sonra da olabilir” dedi.

“BİZİM DE SINAVA GİREN ÇOCUĞUMUZ VAR”

Sizin çocuklarınızdan da sınava giren var mı sorusuna Kuriş, “Var birkaç arkadaşın çocuğu var sınava giren” dedi.

Şadan Sakınan  ise , “Anlayacağınız biz her yönüyle kuşatılmış durumdayız. Soruşturmayı hızlandırma diye bir şey söz konusu değil biz zaten soruşturmayı hızlı ve teknik yapıyoruz” dedi.

“TATMİN SÖZCÜĞÜNÜ KULLANMAK DOĞRU OLMAZ”

“Bu açıklama kamuoyunu ne kadar tatmin edebilir” sorusuna Sakınan, “Soruşturma sonuna kadar o sözcüğü kullanmak doğru olmaz. Bizim açımızdan önemli olan gerçeğin ortaya çıkarılması. Biz mümkün olduğunca gerçeğe hizmet edecek sonuçlara ulaşmak istiyoruz” cevabını verdi.

"ALES SORUŞTURMAYA DAHİL DEĞİL"

Savcılar ALES’in idari bir konu olduğunu bu nedenle soruşturmaya dahil olmadığını belirttiler.

YAZILI AÇIKLAMADA İSE ŞU İFADELER YER ALDI:

CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan 2011 YGS sınavına ilişkin soruşturmayla ilgili olarak yazılı ve görsel basın ile kamuoyunda son günlerde yer alan yorum ve açıklamalar dikkate alınarak aşağıda belirtilen hususların açıklanmasında fayda görülmüştür.

CUMHURİYET Başsavcılığımız 2011 yılı YGS sınavına ilişkin başlattığı soruşturmada ayrıntılı geniş kapsamlı bir inceleme ile soruşturmanın en kısa sürede bitirilmesini amaçlamaktadır.

Soruşturmanın ilk aşamasında olayın öğrenilmesinne itibaren CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından verilen talimat doğrultusunda 81 ilde sınava giren adaylara ilişkin soru kitapçıklarından sondaj usulü ile seçilen yeterli sayıda soru kitapçıklarının reesen seçilen uzman bilirkişi marifeti ile incelemeleri tamamlanmıştır.

Soruşturma kapsamında, ÖSYM’nin TAB bölümünde ve soru kitapçıklarının basıldığı matbaada inceleme yapılmış;

Adaya özgü soru kitapçığı ve cevap anahtarlarıyla ilgili kullanılan programda ve kaynak kodlarında bilirkişiler aracılığı ile kapalı dönem tabir edilen (tüm dinyadan izole) dışarıya çıkmanın yasak olduğu ve sınav sonuna kadar görevlilerin dışarı ile irtibatının bulunmadığı dönemde matbaa içerisinde kalınarak incelemeler sürdürülmüş, matbaada yapılan incelemenin son aşamasına CUMHURİYET Başsavcılığımız tarafından nezaret edilmiştir.

ÖSYM’de 2011 yılı YGS sınavına giren 1,7 milyon adaya ilişkin tüm cevap anahtarlarının bulunduğu veri tabanı aday bazlı olarak tek tek incelemeye başlanmış, bu incelemenin son aşamasına gelinmiştir.

Ayrıca, sınav sonuçlarına göre tam puan yapanların listesi tespit edilerek bu adaylara ait veri tabanları ile birlikte bu adayların soru kitapçıkları da tek tek incelenmeye başlanmış olup, incelemenin son aşamasına gelinmiştir.

Soruşturma kapsamında bir kısım görevlilerin ifadelerine ve bilgilerine başvurulmuş olup gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de gerek duyulduğunda diğer görevlilerin de ifadelerine başvurulabilecektir.

Yazılı, görsel basında ve kamuoyunda;

Sınavın iptaline, soruşturmanın içeriğine dönük çıkan haberlerle ve yapılan yorumların Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen soruşturma ile bir ilgisi bulunmamaktadır.

Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma kapsamında yapılan incelemeler tamamlandığında sürecin hassasiyeti de dikkate alınarak en kısa zamanda detaylı ve kapsamlı olarak soruşturmanın sonucu kamuoyuna açıklanacaktır.
26 NİSAN 2011/HÜRRİYET



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DAVA

TV VE RADYOLARA BÜYÜK GÖZALTI!

ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
»  YÜKSEK YARGIDA KAVGA BÜYÜYOR!
»  MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SKANDAL LİSTE!
»  TWİTTER'DE CHP AÇIK ARA ÖNDE!
»  KAHRAMANMARAŞ'TA BİR İNTİHAR DAHA!
»  "PROVOKASYONLAR BAŞARIYA ULAŞAMAYACAK"
»  BEDRİ BAYKAM'DAN, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SİTEM!
»  1 CUMHURİYET ALTINI, 1 AYLIK ALIN TERİ
»  BOZKURT POLİSLERİN BAŞI BELAYA GİRDİ!
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN CHP'YE BÜYÜK ŞOK!
»  'GÖREVDEN ALIN' ÇAĞRISI!
»  2 KOMUTANI MAHKEMEYE DAVET ETTİ!
»  KILIÇDAROĞLU, AZ DAHA KÜFÜR EDİYORDU!
»  SEÇİM ONLARA YARADI!
»  "ERGENEKONCULARIN KORKULU RÜYASI, ISLAHİYE'NİN GURURU"
»  "BIYIKLI ÇOCUK BENİM"
»  ÖSYM'NİN ARD ARDA HATALARI GÜL'E DE RAHATSIZ ETTİ!
»  CAN YAYINDA YÜKSEK GERİLİM!
»  1 MAYIS TAKSİM'DE
»  KAZAN'DAN BAŞBAKAN'A AĞIR SÖZLER
»  GAYRİMÜSLİM VEKİLLER NEREYE KAYBOLDU
»  YÜCE MAHKEMEDE DAVET KRİZİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.