DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu-2/5°
FacebookXInstagramYouTube

FLAŞ.. YABANCI BİRLİKLER SURİYE'DE!

Bazı kaynaklar, yabancı birliklerin esir 13 Fransız askerini kurtarmak için Humus kentine girdikleri iddiasında bulundu.

  • | Medya Spot

Suriye'nin Humus kentinde yabancı ülkelere ait askerlerle Beşar Esad'a bağlı askerler arasında çatışmaların başladığı ileri sürüldü.

Lübnan medyası, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) onayı olmadan batılı askeri birliklerin muhaliflerin kalesi olarak öne çıkan Humus kentine girdiklerini ve muhaliflere destek verdiklerini yazdı.

Lübnan'da yayın yapan Daily Star gazetesi bu iddiasına kanıt olarak ise daha önce Fransız ve Türk medyasında gündeme gelen ve 13 Fransız askerinin sınırda yakalandığı haberlerini kaynak olarak gösterdi.

Haberinin kaynağı olarak Şam'daki Filistinli bir yetkiliyi işaret eden gazete, "Fransız askerlerinin Humus'taki bir hastanede tutulduklarını" belirtti.

Bazı kaynaklarsa, Humus'taki yabancı birliklerin Fransız askerlerini kurtarmak için oraya gitmiş olabileciği yorumunda bulundu.

Öte yandan İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan bir Fransız savunma bakanlığı yetkilisi, Suriye'de askerlerinin olup olmadığı konusunda, "Bunu ne doğruluyor ne de yalanlıyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz