Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Balıkesir Garı'nda greve katılan 5 sendika üyesinin gözaltına alındığını bildirdi.
Sendikanın Merkez Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir Garı'nda greve katılan İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özçamlı, Balıkesir Baştemsilcisi Şemistan Çetin, Temsilci Yazar Yalçın ile üyeler Ali Rıza Gültekin ve Akın Eker'in emniyet güçleri tarafından gözaltına alındıkları kaydedildi.
BİR MAKİNİST TRENİ SEFERE ÇIKARDI
Ankara'da bir Yüksek Hızlı Tren (YHT) makinisti, memur konfederasyonlarınca ''uyarı grevi'' adı verilen iş bırakma eylemine katılmayarak treni sefere çıkardı.
Grev kararı nedeniyle Ankara Garı'nda bekleyen ve Ankara-İstanbul arasında sefer yapan bir YHT'nin makinisti, treni hareket için hazırladı. Bunun üzerine garda eylemlerini sürdüren bazı memurlar, sefere hazırlanan makiniste tepki gösterdi. Bu sırada trenin bulunduğu peronda güvenlik önlemi alan polislerle, greve katılan memurlar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın devam ettiği sırada tren, perondan ayrılarak Eskişehir yönüne doğru hareket etti.
Öte yandan, sabahın erken saatlerinde banliyö treni ile Sincan'a gitmek üzere Ankara Garı'na gelen bazı vatandaşlar, grev nedeniyle banliyö seferlerinin yapılamadığını öğrendi.
Grevden haberleri olmadığını söyleyen vatandaşlar, gardan geri dönmek zorunda kaldı.
TREN 5 SAAT BEKLETİLDİ
Memur konfederasyonlarınca ''uyarı grevi'' olarak adlandırılan iş bırakma eylemi kapsamında, çeşitli illere seferler düzenleyen Anadolu, Güney, Ankara, Fatih ve İç Anadolu Mavi ekspresleri 5 saat boyunca Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki tren garında bekletildi. Uzun süren bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya hareket etti.
Arifiye Tren Garı'nda memurların 1 günlük iş bırakma eylemi, gara gelen trenlerin görevlilerce durdurulmasıyla başlatıldı. Eyleme Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şubesi üyeleri de destek verdi. Eylem nedeniyle Fatih, Anadolu, Ankara, Güney ve İç Anadolu Mavi ekspres trenlerinde bulunan çok sayıda yolcu garda beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar bekleyişin uzaması üzerine yetkililere tepki gösterdi.
Sakarya Valisi Hüseyin Atak, gara gelerek sendika ve TCDD yetkilileri ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara yönüne hareket etti.
Atak, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın Türkiye çapında yapıldığını belirterek, ''Trenler peyderpey hareket edecek. Arkadaşlarımızla görüştüm, onlar da sağ olsunlar genel merkezleriyle görüştüler. Trenler 15'er dakika arayla kalkacak'' diye konuştu.
5 saatlik bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya doğru hareket etti. Güney, Ankara ve İç Anadolu Mavi ekspresleri ise garda bekletiliyor.