Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9221
EURO
44,1028
IMKB
9.413,000
ALTIN
4.142,270
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
FLAŞ... KATLİAMIN ARDINDAN KIZ MESELESİ
FLAŞ... KATLİAMIN ARDINDAN KIZ MESELESİ
 
Zanlılar da kurbanlar da hep aynı soyadını taşıyor.. Olayın ardındaki neden araştırılıyor.
 
5.5.2009 - 12:03

İlk gelen bilgilere göre, olay kan davası yada arazi anlaşmazlığı yüzünden işlenmedi. Türkiye'yi şoka sokan kaitliamın ın ardında kız meselesi var. Nişan evini basanlar, nişanlanan genç kızı kendi oğulları ile evlendirmek istiyordu. Bu talepleri geri çevrilince cezalandırmak istedi...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyündeki silahlı saldırı olayıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le Mardin'e gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, dün Mardin'in Mazıdağı ilçesinin Bilge köyünde akşam 20.30 sıralarında Çelebi ailesinin nişan töreninin yapıldığı sırada bir grup tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bu silahlı saldırı sonucu 6'sı çocuk 16'sı bayan olmak üzere toplam 44 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Bakan Atalay, şöyle devam etti:

"3 vatandaşımız ise yaralıdır. Yaralılardan 2'si Diyarbakır'da 1'i Mardin'de tedavi görmektedir. Olaydan kısa süre sonra güvenlik güçleri derhal olay yerine intikal etmişler. Çok sayıda ambulans gönderilmiştir. Sağlık birimlerimiz seferber olmuştur. Bütün doktorlarımız hem Mardin'den hem Diyarbakır'dan göreve çağrılmıştır. Olay yerine Cumhuriyet savcısı, mülki idare amirleri, jandarma bölge komutanı ve diğer yetkililer intikal etmişlerdir ve gerekli çalışma başlatılmıştır.

Olayın hemen ardından konuyla ilgili bilgimiz olmuştur. Sayın Başbakanımız MYK toplantısındaydı. Kendisine bilgi arz ettim. İlgili arkadaşları, Emniyet Genel Müdürünü ve Jandarma Komutanını çağırdım ve gece boyu, gerekli talimatları verdim. Olaya Cumhuriyet Savcısı el koydu."



Bakan Atalay, gece boyu yürütülen çalışmalar sonucu görgü tanıklarının da ifadeleri doğrultusunda olayın faili olarak değerlendirilen 8 kişinin şu anda silahlarıyla birlikte jandarma tarafından yakalandı ve gözaltına alındığını kaydetti.

Yürütülen soruşturma gereğince adli makamlarca olay bölgesine giriş ve çıkışlara sınırlama getirildiğini ifade eden Bakan Atalay, "Güvenlik tedbirleri hala devam ediyor. İlk tespitlere göre, köy içinde aile arasında ihtilaf ve husumetler sonucu gelişen bir olay olarak değerlendirilmektedir. Bu konuda çalışmalar hala sürüyor. Kesin bir ifade kullanmak istemiyorum" diye konuştu.

Bakan Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Mardin milletvekilleriyle bölgeye gittiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Tarım ve Köyişleri Bakanımız da Diyarbakır'dan bize katılacak. Olay yerinde inceleme yapacağız, bilgi alacağız. Hem vatandaşlarımızın acılarını paylaşacağız. Taziye görevimizi yapacağız. Üzücü bir olay, masum vatandaşlarımız, içinde çocuklar, kadınlar var, hepsini kaybettik onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Tüm yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Bakan Atalay, gözaltına alınan kişilerle ilgili bir soru üzerine, "Hepsi bu köyden, aralarında başka soyadları da var, ama çoğunluğu maalesef ölenlerin de şu anda fail diye gözaltına alınanların da çoğu aynı soyadı taşıyor" dedi.

SALDIRININ SEBEBİ KIZ MESELESİ 
Saldırganların, nişanlanan Sevgi Çelebi’nin köydeki bir yakınlarıyla evlenmesini istediklerini, taleplerinin yerine getirilmemesi ve kızın başkasıyla evlendirilmek istenmesi üzerine olayın meydana geldiği iddia edildi.
AA muhabirinin görüştüğü Bilge köylülerinden bazıları, dün akşam meydana gelen silahlı saldırıyı yapanların nişan töreni düzenlenen Sevgi Çelebi’nin kendi yakınları olan bir kişiyle evlenmesini istediklerini ve bu talebin kızın ailesince kabul edilmediğini ifade ettiler. Köylü vatandaşlar, şöyle konuştular:
"Saldırganların ailesiyle damadın mensup olduğu Arı ailesi arasında 20 yıl öncesine dayanan bir husumet bulunuyordu. Saldırganlar bu nedenle Sevgi Çelebi’nin Habip Arı ile evlenmesine karşı çıkıyorlardı. Bu konuda bir süre önce saldırganların mensup olduğu aile bireyleri ile gelinin ailesi arasında tartışma yaşandığını öğrenmiştik. Saldırı olayının nedeninin bu olduğunu düşünüyoruz." 

SORGULAMA BAŞLADI

Gözaltına alınan 8 zanlının sorgulanmasına başlandı. 

Bilge köyünde eski köy muhtarı Cemil Çelebi’nin evindeki düğünde 44 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgileri bulundukları gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınan ve aynı köyde yaşadıkları bildirilen 8 kişinin sorgusu Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılıyor.(milliyet)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'BAŞBAKAN, ADANA'LILARDAN ÖZÜR DİLESİN'

BİTLİS'TE MAYIN TUZAĞI

SİİRT'TE JANDARMA'YA TACİZ ATEŞİ, 1 ŞEHİT
»  ANA UÇAĞININ KAPTAN PİLOTU GÖREVDEN ALINDI
»  FLAŞ.. KÖYDEKİ KATLİAMIN FAİLLERİ YAKALANDI
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NE SİYASİ KONTENJAN
»  RAHŞAN ECEVİT, AHMET TAN'I REZİL ETTİ
»  İKİ GENERALİN ŞOK İSTİFASI!
»  BASILAN KÖYÜN ERKEKLERİNİN TAMAMI KORUCU!
»  DÜĞÜNE KANLI BASKIN, 45 ÖLÜ, 6 YARALI
»  HANGİ BAKAN, NEYE BAKACAK?
»  FLAŞ.. BAYKAL, İLK KEZ ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE
»  DÜĞÜN KATLİAMINDA ÖLÜ SAYISI 41
»  TOPTAN'DAN 'GÖREV SÜRESİ ' BİTİYOR TARTIŞMALARINA YANIT
»  GELİR GELMEZ DENİZ FENERİNE EL ATTI
»  DÜĞÜNE KANLI SALDIRI
»  ŞAHİN'E CHP'DEN ACELE CEVAP:DÜŞÜNCESİNİ KENDİNE SAKLASIN
»  BÜYÜKANIT: "DEVLET HASTA"
»  234 SANIKLI OKYANUS DAVASI BAŞLADI
»  KAMU PERSONEL SİSTEMİ DEĞİŞİYOR
»  PAKSÜT HAKKINDA İNCELEME
»  ADD'DEN CUMHURİYET MİTİNGİ AÇIKLAMASI
»  TERÖRLE MÜCADELE MÜSTEŞARLIĞI GELİYOR
»  RAHŞAN ECEVİT, O GECEYİ ANLATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.