DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

FRANSA'DA KARİKATÜR ALARMI!

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'da yayımlanan Hz. Muhammed karikatürüne yönelik tepkilerin ardından alarma geçen Fransa, 20 ülkedeki elçilik ve okullarını Cuma günü geçici olarak kapatma kararı aldı.

  • | Medya Spot

Reuters'ın bildirdiğine göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Elçilik, konsolosluk, kültür merkezi ve okullarımızı tedbir amacıyla kapatma kararı aldık" derken, haberde söz konusu ülkelerin ismi verilmedi.

İslam dünyasında büyük tepki çeken "Müslümanların Masumiyeti" filmiyle ilgili tartışmalar sürerken Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo bugün Hz. Muhammed karikatürleri yayınladı.

Daha önce de Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan dergi, bu sefer iç sayfadan çizdiği Hz. Muhammed karikatürünün yanı sıra bir de dünyayı öfkelendiren o filme destek bildirisi yayınladı. Fransa’da infial yaratan karikatürleri savunan Charlie Hebdo’nun yöneticisi Charb, “Hiç okumadıkları bir dergiyi okuyarak şoke olmak isteyen herkesi şoke edecek. Ben camiye gidip onları dinlemiyorum, onlar da dergiyi almasınlar. Basın özgürlüğü provokasyon değildir” dedi.

Dergi raflardaki yerini alır almaz tükenirken, Charlie Hebdo’nun internet sitesi de tehdit ve tebrik e-postaları nedeniyle çöktü.

FRANSA BAŞBAKANI: ONAYLAMIYORUM

Fransız medyası gizli servisin olacaklardan endişe ettiğini aktarırken, Başbakan Jean Marc Ayrault, karikatürleri “aşırı” bulduğunu  ve onaylamadığını söyledi. Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “mevcut konjonktür içinde başbakan bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor”  ifadesi kullanıldı.

Polis dergi binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Zira Charlie Hebdo geçtiğimiz yıl da “Sharia Hebdo” diye özel bir sayı hazırlayarak yine Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamış ve molotofkokteyli saldırısına uğramıştı.

Fransa’nın en büyük camisinin müftüsü Dalil Boubakeur ise ülkede yaşayan 4 milyon Müslüman’a itidal çağrısı yaparken, “Bu yayının dünya genelindeki Müslümanların öfkesini artırma riskini aldığını şaşkınlık, üzüntü ve kaygıyla öğrendim. Kendilerinden yangına körükle gitmemelerini istiyorum” dedi

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz