DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

Flaş... Sur’da Çatışma, 3 Asker Şehit!

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar bugün de devam ederken üç askerimiz şehit oldu.

  • | Medya Spot

 Öte yandan 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi’nde bugün saat 11.30’dan itibaren 5 mahalle ve 1 caddede daha sokağa çıkma yasağı getirildi ve operasyonlar yoğunlaştı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA  

"Genelkurmay: 27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. "

Sur’da bugün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 3 asker ile roketatarlı düzenlediği saldırıda 6 asker olmak üzere 8 asker yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan ve henüz kimlikleri açıklanmayan 3 asker doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur’daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 599 olduğu kaydedildi.

Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle:

"İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir. Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi’nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahalleleri ile Melikahmet Caddesinde 27 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11:30 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz