Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7904
EURO
43,4437
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.035,730
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Flaş.. Doğan Güreş Vefat Etti
Flaş.. Doğan Güreş Vefat Etti
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Doğan Güreş vefat etti. Güreş, bir süredir GATA’da tedavi görüyordu. Güreş, 88 yaşındaydı.
 
14.10.2014 - 12:55

4 Aralık 1990 tarihinde Genelkurmay başkanı olan Doğan Güreş 30 Ağustos 1994 tarihinde emekliye ayrılmıştı. 

1926 yılında Adana'da doğdu. 1945 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nden, 1947 yılında Nakliye (Ulaştırma) Asteğmen rütbesi ile Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1949 yılında Ulaştırma Sınıf Okulu'nu bitirdi. Muhtelif karargah ve birliklerde Kısım Amirliği, Bakım Subaylığı, Takım ve Bölük Komutanlığı yaptı. 1963 yılında girdiği Harp Akademisi'ni 1965 yılında bitirerek Kurmay oldu. 1973 yılına kadar çeşitli karargah ve birliklerde, Atina'da görev yaptı.

1973 yılında Tuğgeneral, 1977 yılında Tümgeneral, 1981 yılında Korgeneral, 1985 yılında Orgeneralliğe yükseldi. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı, SHAPE Lojistik ve Silahlanma Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tugay Komutanlığı, Tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve 3 ncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Orgeneral rütbesinde Harp Akademileri Komutanlığı ve 1 nci Ordu Komutanlığı yaptı. 

23 Ağustos 1989 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, 6 Aralık 1990 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine atandı. Doğan Güreş'in görev süresi dönemin başbakanı Çiller tarafından teammüllere aykırı bir biçimde yeniden uzatıldı. 30 Ağustos 1994 tarihinde emekliye ayrıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev süresi bitmesinin ardından Doğru Yol Partisi ile politikaya girdi. 20 ve 21. dönemde Kilis Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'Bu Kez Bahane Kobani Bahanesiydi'

Ameliyat Kaosunu Çözen tebliğ!

Savaş Uçakları PKK'ya Bomba Yağdırdı
»  462 PYD-PKK’lı tedaviye geldi
»  Tunceli'de Facia son anda Önlendi!
»  AİHM'Den Flaş Öcalan Kararı
»  BDP' Flaş Açıklama
»  'Hoca görünümlü Lawrence'lar var'
»  Gülen'den Bahçeli Hesabı!
»  ''Her Türlü Harbe Hazırlıklı Olmalıyız''
»  Zekeriya Öz Sessizliğini Bozdu!
»  ''Türkiye 1990'lara geri dönmeyecek''
»  '' O partinin Lideri 40 Kişinin Katili''
»  Kayıp Helikopterden Acı Haber, 4 Şehit!
»  Bakan Bozdağ'dan Flaş HSYK Açıklaması
»  Flaş.. HSYK Sonuçları Açıklandı!
»  Kayıp helikopterden ilk sinyal
»  Askari Helikopter,Radar'da Kayboldu!
»  Meclis, Yoğun Gündemle Başlıyor
»  Bir Bahçeli Klasiği!
»  Molotof'a karşı Silah Yetkisi!
»  Köşk'ün Bütçesine Yüzde 100 zam
»  Diyarbakır'ı Karıştıran İddia!
»  Amasya, Şehidini Uğurladı!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.