İstanbul, Feriköy'deki evinin önünden bir otomobille kaçırılan 12 yaşındaki Onur K'nın ailesini telefonla arayan kişiler, serbest bırakılması karşılığında 400 bin avro fidye istedi. Onur K'nın oto yedek parçası ve cıvata imalatçısı iş adamı babası Ahmet K. ise durumu polise bildirdi.

Emniyet Gasp Büro Amirliği ekipleri, 3 gün süren çalışmanın ardından Ümraniye'deki bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, Vedat G. (çocuğun dayısı), Muhteşem D, Kemal Y. ve Halil D. (çocuğun eniştesi) gözaltına alındı. Evin bir odasında ağzı bantlı, el ve ayakları bağlı bulunan 12 yaşındaki Onur K, polis tarafından kurtarıldı.
Ahmet K., çocuğunun kurtarılmasında emeği geçen başta İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olmak üzere Asayiş Şube Müdürü Tuğrul Pek ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Çocuğunu kaçıran kişilerden ikisinin akrabaları olduğunu ve böyle bir olaya yeltenmelerine anlam veremediğini ifade etti.