Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1068
EURO
44,2882
IMKB
9.178,000
ALTIN
4.132,420
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GENELKURMAY'DAN "ERGENEKON ÖLDÜRDÜ"YE YANIT!
GENELKURMAY DAN  ERGENEKON ÖLDÜRDÜ YE YANIT!
 
Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in Ergenekon tarafından öldürüldüğü iddialarına Genelkurmay'dan yanıt..
 
5.12.2008 - 19:05

Jitem değil PKK öldürdü!  
 
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in 'bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olduklarını' söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, 21 Kasımdan bugüne kadar meydana gelen olaylar ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler verdi.

Bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetler kapsamında son iki haftada 46 iç güvenlik olayı meydana geldiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, bu olaylarda kullanılan toplam 17 patlayıcı maddenin 9'unun güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini bildirdi.

Dönem içinde güvenlik kuvvetleri tarafından 22 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Tuğgeneral Gürak, teröristlerin 3'ünün ölü olarak ele geçirildiğini belirtti. Gürak, teröristlerden 14'ünün sağ olarak yakalandığını, 5'inin de teslim olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, 'Dönem içinde teslim olan terörist sayısı 5'tir. Bu teröristlerin örgüt içinde uzun yıllar (7, 9, 9, 10, 16 yıl) faaliyet yürütmelerine rağmen terörle bir sonuç elde edilemeyeceğini anlamaları nedeniyle kaçmaları dikkat çekicidir' dedi.

ARAMA-KURTARMA FAALİYETLERİ

TSK tarafından son iki haftada toplam 10 arama kurtarma faaliyeti yapıldığını belirten Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 283 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını söyledi.

 

Hakkari'de doğum sonrası durumu ağırlaşan Bedihan Beder isimli bir kadının 1 Aralık 2008 tarihinde saat 22.55'de, 3'üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığınca tahsis edilen bir askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin bütün imkanları ile milletimizin hizmetinde olduğunu özellikle belirtmek istiyorum' dedi.

SORULAR

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, NATO Daimi Deniz Görev Grubu çerçevesinde görev yapan TCG Gökova hakkındaki bir soru üzerine, geminin Aden körfezinde keşif-gözetleme görevini sürdürdüğünü söyledi.

Gemide görev yapan personel için tehdit oluşturabilecek hastalıklara karşı her türlü koruyucu sağlık tedbiri alındığını ifade eden Tuğgeneral Gürak, gemide şu ana kadar bölgede bulunmaktan kaynaklanan herhangi bir sağlık problemi yaşanmadığını kaydetti.

TCG Gökova gemisinin dün gönderdiği faaliyet raporundan bilgi aktaran Tuğgeneral Gürak, TCG Gökova'nın 4 Aralık Perşembe günü TSİ 07.45'te Malta bandıralı M/V Sattar isimli ticari gemiden yardım çağrısı aldığını belirtti.

Ticari geminin 'skiff' tipi süratli küçük botlarla taciz edildiği ve bölgede 15 adet bu tip bot bulunduğu bilgisinin TCG Gökova'ya ulaştığını anlatan Tuğgeneral Gürak, bunun üzerine gemide konuşlu AB212 tipi helikopterin kaldırılarak ticari geminin bulunduğu bölgeye sevk edildiğini ve küçük botların bölgeden uzaklaşmasının sağlandığını ifade etti.

TUğgeneral Gürak, TCG Gökova'nın benzer yardım çağrılarını aynı gün almaya devam ettiğini ve çağrı aldığı bölgelere yönelerek olası deniz haydutluğu saldırılarının önlendiğini söyledi.

33 ER, TUĞGENERAL AYDIN VE ALBAY ÖZDEN'İN ŞEHİT EDİLMESİ

Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993 günü 33 erin şehit olması olayıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken Tuğgeneral Gürak, hukuki süreçleri ve alınan kararları hatırlattı.

Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmelerine ilişkin soru üzerine ise Tuğgeneral Gürak, 'Her iki komutanımız bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuşlardır' dedi.

Olaylarla ilgili bilgi veren Tuğgeneral Gürak şunları kaydetti:

'22 Ekim 1993 günü Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın Lice'nin güneyindeki operasyonu sevk ve idare etmek üzere, Lice Jandarma Komando Bölük Komutanlığında bulunduğu sırada, teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmaya çalışılırken teröristlerce, ilçe içerisindeki binalardan ve çevredeki tepelerden Jandarma Bölük Komutanlığı kışlasıyla topçu mevzilerine uzun namlulu silah, roket ve havanla ateş açılmıştır.

Saat 11.45 sıralarında çatışmayı bizzat yanındaki Harekat Asayiş Şube Müdürü ve emir astsubayı ile görerek sevk ve idare etmekte olan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, bölük binası önündeyken keskin nişancı tüfeği Kannas mermisi isabet etmesi sonucu sağ şakağından yaralanmıştır.

Jandarma Komando Bölük Komutanlığı doktoru tarafından kendisine hemen ilk müdahale yapılarak helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne sevk edilen Tuğgeneral Aydın, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur.

Şehit Jandarma Albay Rıdvan Özden ise 14 Ağustos 1995 günü Mardin ili Savur ilçesi Ormancık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada takviye olarak bölgeye sevk edilen Jandarma Asayiş Komando Bölüğünden bir komando timi ve bölük komutanı ile birlikte en ön saflarda çarpışmıştır. PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu, önce jandarma özel harekat timinden bir astsubay, bir uzman erbaş, devamında saat 17.30 sularında Jandarma Albay Rıdvan Özden şehit olmuştur. Aynı çatışmada 3 er ve 1 geçici köy korucusu yaralanmış, 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Her iki olayın adli ve idari soruşturmaları da zamanında yapılmıştır'.

HERONLARIN TESLİMİ

Tuğgeneral Gürak, insansız hava aracı Heron'ların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslimine ilişkin bir soru üzerine de 2 Heron'un Türkiye'ye geldiğini ve şu anda şartname esaslarına göre kabul testlerinin devam ettiğini kaydetti.di.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KURTLAR VADİSİ SENARİSTİ ERGENEKON'DA BİLİRKİŞİ ÇIKTI!

KARAYALÇIN: "GÖKÇEK TIPIŞ TIPIŞ GİDECEK"

YSK, ASKI SÜRESİNİ UZATMIYOR
»  GÖKOVA SAVAŞ GEMİSİ KORSANLARI BÖYLE PÜSKÜRTTÜ
»  ÖCALAN'IN AÇTIĞI DAVA, YUNANİSTAN'I ŞOK ETTİ
»  MİLLETVEKİLLERİ TATİLE ERKEN ÇIKTI
»  " SEÇİMİN HAM HUM ŞARALOP OLMAMASI İÇİN YSK GÖREVE"
»  GENELKURMAY'DAN GÜNEYDOĞU'YA BASIN TURU
»  TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN, YUNANİSTAN'A DAVA AÇTI
»  MEHMET ALTAN'DAN CUMHURBAŞKANI GÜL'E AÇIK ÇAĞRI
»  GÜL, DİYARBAKIR'A GİTMEKTEN VAZ GEÇTİ
»  EMEKLİ ALBAY'A ÇETE GÖZALTISI
»  MEVLANA, 'GEL' DEMEMİŞ
»  UFUK URAS, KİMLER İÇİN 'SOLUN FAŞİTLERİ TEMİZLENDİ'DEDİ?
»  RAŞİT DOSTUM SÜRGÜNE DEĞİL, EVİNE GELMİŞ
»  LAGENDİJK,İSTANBUL'A YERLEŞİYOR
»  AİHM İKİ TÜRBANLININ AÇTIĞI DAVAYI REDDETTİ.
»  ANKARA METOROSUNDA,^"SARİN GAZI" TATBİKATI!
»  DOSTUM: "TÜRKİYE'YE SÜRGÜN GÖNDERİLMEDİM"
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN "BALON" CEVABI!
»  TÜRK HACILAR İÇİN MEKKE'DE 100 BİN KURBAN KESİLECEK
»  KIZININ KATİLİNİ BESLEYEN BABA
»  POLİS KURŞUNUYLA ÖLÜME İLGİNÇ İDDİA!
»  SEÇMEN LİSTESİ SKANDAL HALİNİ ALIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.