DOLAR
50,048
▲%0.06
EURO
56,371
▲%0.28
ALTIN
6618,48
▲%1.27
BIST-100
11333
▼%-1.26
Ankara hava durumu8/11°
FacebookXInstagramYouTube

Gayrimenkul Sektörüne Yeni Vergi İddiası

Türkiye'de gayrimenkul alımları yatırım amaçlı yapılıyor. Yüksel enflasyona karşı vatandaşlar paralarını korumak için arsa ve konut alımına yöneliyor.

  • | Medya Spot

Gayrimenkul sektörüne ek vergi getirilmesiyle ilgili bir torba kanunda çalışması yapıldığı belirtildi.Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükdüman, Meclis'in açılmasıyla beraber bu konuda adım atılabileceğini, 2024'ten itibaren gayrimenkul sektöründeki alım satımlarda yeni bir vergi uygulamasıyla karşı karşıya kalabileceğimizi söyledi.

Mesele Ekonomi YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan Büyükdüman, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz makroekonomik koşullar, bütçe açıkları, kur korumalı mevduat ödemeleri vs... merkezi hükûmetin vergi gelirlerini tabana yayma, doğrudan vergi gelirlerini artırma hedeflerini her gün duyuyorsunuz.

Bu çerçevede Meclis açıldığı zaman gündeme gelmek üzere bir torba kanunda çalışma yapıldı. Bu torba kanun ile emlak vergileriyle ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağı, alım satımlarda gerçek piyasa değeri üzerinden vergileme yapılabilmesi için bir takım mekanizmalar üzerinde çalışıldığı haberlerine ulaştık. Her alım satımın bir şekilde ekspertiz raporuna bağlanması söz konusu olabilir.

Önümüzdeki yıl başından itibaren gayrimenkul sektöründe alım satımlarda yeni bir vergi uygulamasıyla karşı karşıya gelme ihtimalimiz çok kuvvetli."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz