DOLAR
50,048
▲%0.06
EURO
56,388
▲%0.31
ALTIN
6637,45
▲%1.56
BIST-100
11517
▲%0.34
Ankara hava durumu9/11°
FacebookXInstagramYouTube

Gökhan Gönül'e Doping Şoku

Fenerbahçe’nin yıldızı Gökhan Gönül’ün A numunesinde yasaklı maddeye rastlandı.

  • | Medya Spot

Şok etkisi yaratacak haberin detayları bir ihmali de gözler önüne serdi. 12 Şubat’taki Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile kaburgasında kırık oluşan ve bu şekilde uzun süre devam eden Gökhan Gönül, Beşiktaş maçı öncesi İstanbul’da ağrı kesici iğne tedavisi gördü. Tedavi sonrası derbiye çıkan yıldız isim kura kendisine çıkınca idrar numunesi verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktı. Bu durum Futbol Federasyonu’na da bildirildi.

CEZA ALMAMASI DA MÜMKÜN

Takım doktoru Burak Kunduracıoğlu, tedavinin tüm aşamalarından haberdardı. Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı’nda kullanılan madde, tedaviden önce Dopingle Mücadele Kurulu’na, maçtan önce de TFF’ye hazırlanacak formla bildirilmesi gereken içerikteydi. Ancak Kunduracıoğlu’nun bu bildirimi, doping kurası Gökhan Gönül’e çıkınca yaptığı iddia edildi. Talimatname gereği Gökhan Gönül’ün iki yıl men cezası alması da, hafifletici sebeplerle ceza çıkmaması da mümkün. Bu arada Fenerbahçe cephesinden ise TFF’ye bildirimin derbiden önce yapıldığı yönünde duyum alındı.

HASAN ŞAŞ 6 AY CEZA ALMIŞTI

Benzer bir durumu daha önce Galatasaraylı Hasan Şaş da yaşamıştı. 1998-99 sezonunda ağır bir grip geçiren Hasan Şaş, kullandığı grip ilacında bulunan uyarıcı nitelikli ‘fenilpropanolamin’ maddesi ve bu ilacı bildirimsiz kullandığı gerekçesiyle 6 ay men cezası almıştı.(AMK)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz