DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

Görmez'den Skandal Fetvaya Savunma

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, skandal fetva sonrası ilk kez konuştu. Görmez, yaşananların "itibarsızlaştırma kampanyası" olduğunu söyledi.

  • | Medya Spot

 Diyanet’e bağlı fetva hattına 8 Ocak günü “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikahını düşürür mü?” sorusuna, “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” cevabının üzerine kamuoyunda büyük tartışmalar yaşanmıştı.Gelen tepkiler üzerine, soru ve cevap silinmiş, ardından site kapatılmıştı. Ayrıca Diyanet yaşanan tartışmalar sonrası yaptığı açıklamada, bu soruyu “sabotaj” olarak değerlendirmiş ve kurumun böyle bir fetvasının olamayacağını belirtmişti.

8 Ocak akşamı bir haber kanalında önceden planlanan bir programa katılmayı son anda iptal eden Görmez, o günden bu yana konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Mehmet Görmez, Diyanet’in “itibarsızlaştırma kampanyasına” hedef olduğunu öne sürdü ve yapılanların “İslamofobik bir nefret içeren gayri ahlaki bir haber mühendisliği” yorumunda bulundu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz