DOLAR
50,046
▲%0.06
EURO
56,491
▲%0.5
ALTIN
6654,20
▲%1.81
BIST-100
11478
▼%0
Ankara hava durumu9/12°
FacebookXInstagramYouTube

Gürcistan, Avrupa'ya Vizesiz Girecek

Gürcistan'ın AB ile vize serbestisi bugünden itibaren resmi olarak yürürlüğe girdi. Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile beraberindeki heyet, işgal altındaki Abhazya'dan göç eden genç mülteci öğrenciler, sanat ve kültür temsilcileri ile yerel basın mensupları, Tiflis'ten Schengen Bölgesi'ne vizesiz giden ilk vatandaşlar arasında yer aldı.

  • | Medya Spot

Gürcistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile vize serbestisinin bugünden itibaren resmi olarak yürürlüğe girmesine ilişkin, Başbakan Kvirikaşvili ve bazı bakanlar Tiflis'ten bir AB ülkesine giden ilk vatandaşlar oldu.

Tiflis Şota Rutaveli Uluslararası Havalimanı'nda sabaha karşı bir araya gelen Başbakan Kvirikaşvili, Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, AB Bakanı Viktor Dolidze, Eğitim Bakanı Aleksandre Jejelava, mülteci öğrenciler, sanat ve kültür temsilcileri ile yerel basın mensupları, Kvirikaşvili'nin davetiyle Gürcistan Havayolları uçağıyla Yunanistan'ın başkenti Atina'ya ilk kez vizesiz seyahat etti.

HABERİN AYRINTILARI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://www.hurriyet.com.tr/biz-yillarca-bekledik-onlar-elini-kolunu-sallayarak-girecek-40409073

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz