Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7839
EURO
43,1272
IMKB
9.705,000
ALTIN
4.060,510
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÖKÇEK: "15 GÜN İÇİNDE SU KESİNTİLERİ BAŞLAR"
GÖKÇEK:  15 GÜN İÇİNDE SU KESİNTİLERİ BAŞLAR
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın 200 günlük suyu kaldığını belirterek Ankaralı ev kadınlarını suyu dikkatli kullanmaları konusunda uyardı.
 
23.12.2006 - 18:35
      Gökçek düzenlediği basın toplantısında, Başkent’te yaşanan su sıkıntısına değindi. Gökçek, barajlarda toplam 191 milyon metreküplük su rezervinin bulunduğunu ve 100 milyon metreküplük de ölü hacim olarak nitelendirilen, kullanımı ancak pompalar yardımı ile elde edilebilir suyun kaldığını bildirdi.
      Yeni yıldan sonra eğer yağış olmazsa 15 gün içinde su kesintilerinin kaçınılmaz olacağını kaydeden Gökçek, su sorunun küresel ısınma sonucunda Türkiye’nin ve dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Gökçek, “Maalesef su, gün geçtikçe azalıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, özellikle Çamlıdere Barajı’nda ölü hacimdeki suyu almak için gerekli tedbirlerimizi aldık. Ama bütün bunlara rağmen önümüzdeki günlerde Ankara’da yağmur ve kar yağmazsa, Başkent’i çok ciddi bir su sıkıntısı bekliyor" dedi.
      Bu konuyla ilgili olarak da her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Gökçek, şöyle konuştu:
      “Bizim barajlardaki su kapasitemiz, 1 milyar 400 milyon metreküptür. Ancak bizim 191 milyon metreküp suyumuz var. Ortalama günde 1 milyon 200 bin metreküp harcadığımızı düşünürsek de 200 günlük suyumuz kaldı. Barajlara su gelmeyince de işin çözümü de söz konusu olmuyor. Ayrıca, 1.5 yıl içinde, 50 milyon metreküplük su tutma kapasitesine sahip Kavşakkaya Barajı’nı bitirdik. Yeni bir baraj sistemi olan Gerede Sistemi üzerinde de ayrıca çalışıyoruz. İhalelerini yaptıktan sonra burayı da 2008 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz.ö Bu yıl yeni yılın ilk gününe denk gelen Kurban Bayramı’nda fazla su kullanılmaması için Başkentlilere çağrıda bulunan Gökçek, “Bayramlarda çok fazla su tüketiliyor. Bayram öncesi halılar yıkanıyor ve musluk açık şekilde bütün su boşa gidiyor. Bu bayram lütfen kimse halısını yıkamasın, sadece süpürsün" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ZEKİ SEZER: 'AB TEK SEÇENEK DEĞİLDİR'

MARMARA'DA 7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR

DTP,'KÜRT SORUNU YOKTUR' SÖZÜNE FENA BOZULDU
»  ALİ DİNÇER'İN SAĞLIK DURUMU NORMAL SEYRİNDE
»  "GELECEK DÖNEM DE TEK BAŞINA İJKTİDARDAYIZ"
»  MECLİS'TE SEVR ÖZENTİSİ TARTIŞMASI
»  GÜL: "CUMHURBAŞKANI MECLİS İÇİNDEN ÇIKMALI"
»  CHP'Lİ ÖĞÜT'TEN TEZEKLİ BASIN TOPLANTISI
»  YAŞAR NURİ HOCA 'ERKEN GENEL SEÇİME GEREK YOK'DEDİ
»  İKİ HACI ARACI ÇARPIŞTI, 9 ÖLÜ
»  "KAÇANLAR, GENELEV'LE TEHDİT EDİLİYORDU"
»  PKK, YARIŞMA DÜZENLEDİ, ÖDÜLLER EVLERE ŞENLİK!
»  DOĞAN GRUBUNDA RUS KIZ BOMBASI!
»  ALİ DİNÇER'E KARACİĞER NAKLİ YAPILDI
»  MECBURİ HİZMET YAPMAYAN DOKTORA ÇALIŞMA YASAĞI
»  GENEL KURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT'TAN İNCE MESAJ
»  İNTERNET SİTELERİNDEKİ YALAN HABER
»  4 BİN METREDEN DÜŞTÜ ÖLMEDİ
»  11 ARALIK TÜRKİYE İÇİN BİR DARBEDİR
»  THY'NİN SKANDALLARINI DEVE KESMEK BİLE KURTARAMADI
»  TÜZMEN, ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANIı Alfred Moisiu ile görüştü
»  "ÖLÜM ORUCUNDAN ÜZÜNTÜ DUYARIM, BİZDE İNSANIZ."
»  BOLU TÜNELİNİ ERDOĞAN, PRODİ İLE BİRLİKTE AÇACAK
»  BİRDEN FAZLA HACI OLANLARA SINIRLAMA GELİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.