Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÖLGE KALKMALI
GÖLGE KALKMALI
 
Çöplüklerden oy pusulası topladığımız seçimler de gördük ama yeter artık.
 
10.12.2008 - 04:30

GÜNGÖR MENGİ

Benzer ilkellikleri tekrar tekrar yaşamayı kaldıramayız. Fakat ne yazık ki öyle bir ayıplı sona göz göre göre yine sürükleniyoruz!

Nüfus sayımı yeni bir yöntemle, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi” ile yapıldı.

Başbakanlığa bağlı Türkiye İstatistik Kurumu’nun topladığı verileri İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, seçmen kütüklerinin taslağı olarak düzenleyerek Yüksek Seçim Kurulu’na aktardı.

Yargı kontrolündeki Yüksek Seçim Kurulu da bu kütükleri askıya çıkardı.

Ve kıyamet koptu: Çünkü seçmen sayısı iki yılda 6 milyon artmıştı.

İtirazlar, demokratik hukuk devletine yakışmayacak bir kaygısızlıkla karşılandı.

Altı milyon rakamı, ortalama bir Avrupa ülkesinin tüm seçmenlerini kapsayacak büyüklüktedir. Önümüzdeki seçimde boya uygulaması da kalkacağı için, endişeler daha fazla ciddiye alınmayı hak ediyor.

Marttaki seçimlere daha şimdiden şaibe düşmüştür.

Ana muhalefet, süreçte başrolü oynayan iki kurumun AKP’nin yoğun olarak kadrolaştığı kurumlar olduğunu iddia ediyor. Ve bu iddiayı, AKP ile CHP oylarının dengede olduğu yerlere AKP lehine seçmen kaydırıldığına delil olarak kullanıyor.

Kimse olaya “kaybedeceğini bilen muhalefet baştan mızıkçılık çıkarıyor” diye bakmasın. Şüpheleri yok sayan yaklaşım seçimi, kazanana da kaybettirir çünkü.

Sağduyunun gösterdiği yol bellidir:

Seçmen kütüklerini üreten sürecin bütün kurumları, halkın önüne çıkıp soruları cevaplamalı, 29 Mart’ta dürüst bir seçim olacağına herkesi inandırmalıdır.

Veya MHP’nin önerisine uyup, belirlenecek yakın bir günde seçmen kütüklerinin yazımı yeniden yapılmalıdır.

Hileli seçim ile hile karıştığından şüphe edilen seçim arasında fark yoktur!

*****
Komşudaki ibret!

Medyanın manşetleri neredeyse her Allah’ın günü adaletsizliğin ruhlarda yarattığı isyanlara tanıklık ediyor.

Bugün de Adana’dan bir haber:

Altı yaşında bir yavru, komşu evin önünde açılan kanalizasyon çukuruna düşerek ölmüş.

Olaydaki kusuru nedeniyle yargılanan komşu 27 bin YTL para cezasına sözde mahkûm olurken belediye görevlisinin aldığı hapis cezası ertelenmiş.

Türkiye’de masum ölümlerin bir manşetlik saltanatı oluyor.

Sonra hepsi unutulup gidiyor.

2007 Martında Bahçelievler’de İSKİ çukuruna düşüp ölen 5 yaşındaki Dilara’yı kaç kişi hatırlıyor?

Kâğıthane’de 17 yaşında Emrah Dervişoğlu, İzmir’de 20 yaşında Baran Tursun Antalya’da 18 yaşında Çağdaş Gemlik dur ihtarına uymadıkları gerekçesiyle arkalarından açılan polis ateşiyle öldürülmüştü.

Avcılar’da Feyzullah Ete kimlik kontrolü yapan bir sivil polisin tekmesi, Bahçelievler’de 22 yaşındaki Cem İnci, kendisini vuran polisin hastaneye kaldırılmasına izin vermemesi nedeniyle kan kaybından ölmüşlerdi.

Yunanistan’da bir polisin 15 yaşındaki bir çocuğu öldürmesiyle başlayan protesto gösterilerini duyunca ne düşündüğünüzü bilemiyorum.

Ama ben teröre ve anarşiye karşı olduğum halde bu gösterilerin devleti terbiye edici fonksiyonundan etkilendiğimi söylemek zorundayım.

Yıkıcı öfkesini gösteren Yunan halkı büyük ihtimalle yeni kurbanlar vermeyecektir artık.

Ama biz?

Dilerim bizim polis de, sabrı taşırılan bir toplumun neler yapabileceğine dair ibreti komşudan alır!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"KURTAR BENİ ALİ!"

BAHÇELİ, CHP'NİN ÇARŞAF AÇILIMI İÇİN NE DEDİ?

"DERVİŞ ENTRİKA ÇEVİRDİ"
»  "YÜZDE 47 ŞAİBELİ"
»  BAHÇELİ: "ANADOLU SOLU, ÇARŞAFLI SOL OLDU"
»  ÜSKÜL, MAHKUMLARIN SEKS İHTİYACI İÇİN NE DEDİ?
»  BAYKAL'DAN SEÇMEN'E ÇAĞRI
»  11 EYLÜL'E SÜRPRİZ İTİRAF
»  MECLİSTEKİ PKK'LILARDAN TERÖRİST MEZARLARINI ZİYARET
»  DENİZ'Lİ, ANKARASPOR YENİLGİSİNİN FATURASINI KUM'A KESTİ!
»  3 BİN ACEMİ KASAP, KURBAN YERİNE KENDİNİ DOĞRADI
»  AVRUPA'LIDAN KURBAN NOTU
»  KAMER GENÇ'İN GÖZÜNÜ MORARTTILAR
»  NECLA ARAT'DA ARAKLAMACI ÇIKTI
»  FRANSA'DA MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA İĞRENÇ SALDIRI'
»  HIZLI TREN SEFERLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK
»  BAZI POLİSLER "GICIK OLDUKLARINI DA" DİNLİYOR
»  BÜYÜKERŞEN BAYRAM SONRASI CHP'DE
»  "BİR AN ÖNCE TAYİN" EMRİNİ "7 AY" SONRAYA ANLAYAN VALİLİK
»  KURBANA ZURNA !
»  BU KEZ DE PROTOKOL KRİZİ !
»  CHP, GÖÇ VE GÖÇMEN BAKANLIĞI KURACAK
»  ACEMİ KASAPLAR YİNE KENDİLERİNİ KESTİ
»  İKİ YÜZLÜ AB, "KURBAN VAHŞETSE BU NE?"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.