Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7959
EURO
43,1426
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.034,700
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
GÜL:''İSRAİL OPERASYONLARINI DURDURSUN''
GÜL: İSRAİL OPERASYONLARINI DURDURSUN
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin tüm dünyayı olumsuz etkilediğini söyledi. Gül, Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'nda, yeni kurulan Bağdat hükümetine destek vereceklerini belirtti.
 
8.7.2006 - 15:01
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İran'da düzenlenecek olan Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'na katılmak üzere Tahran'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki operasyonlarını bir an önce durdurmasını istedi. İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin sadece Orta Doğu'yu değil tüm dünyayı olumsuz etkilediğini belirten Gül, Türkiye'de son dönemde yapılan anketlerden çıkan sonuçlarda da bu tür politikaların etkisi olduğunu söyledi.

İsrail operasyonlarında bir günde 30 Filistinlinin öldüğünü hatırlatan Gül, bu tür eylemlerin beraber yaşama arzusunu yok ettiği uyarısında bulundu.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI YAPTI

Bölgedeki son durumun kaygı verici olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Gül, uluslararası camianın da bu sorunun bir an önce çözülmesi için harekete geçmesini istedi.

Türkiye'de son dönemde yapılan anketlerde Türk halkının Doğu'ya daha çok yaklaştığı sonucunun çıktığının hatırlatılması üzerine Gül, Türk halkının hala aynı halk olduğunu ve giderek dünya ile daha da bütünleştiğini söyledi. Gül, ancak Türk halkının politikaları, takip edilen siyasetleri benimsemediği için güven duygusunun sarsıldığını da belirtti.

Birkaç gün içinde Filistin'de bu kadar insanın ölmesini bütün dünya seyrederken tabii ki aynı bölgede yaşayan halkın televizyondan izlerken duygularının değişmesinin normal olduğunu söyledi.

Bunların politikalarla ilişkili konular olduğunu belirten Gül, Türk halkının dünyayla bütünleşme arzusunun gayet kuvvetli olduğunu ve son yıllarda bu konuda oldukça önemli gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

"IRAK HÜKÜMETİNE KUVVETLİ DESTEK VERECEĞİZ"

İran'da Dışişleri Bakanları düzeyinde gerçekleştirilecek olan Irak'a Komşu Ülkeler Toplantısı'nın da önemine değinen Gül, Irak'ta yeni hükümetin kurulmasının ardından yapılacak bu toplantının, Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi sürece ve kurulan yeni hükümete, Irak'ın komşusu olan ülkeler tarafından verilen desteğin teyit edilmesi için önemli olduğunu söyledi.

Irak'ın da ülkede istikrarın sağlanması için komşu ülkelerle birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Gül, toplantıda Irak'ta kurulan yeni hükümete kuvvetli bir destek vereceklerini sözlerine ekledi.

LARİCANİ İLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Öte yandan diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, İran'da, nükleer kriz ile ilgili olarak İranlı yetkililerle de bir araya gelecek olan Dışişleri Bakanı Gül'ün, Tahran'da bu konuyu İran Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani ile de görüşmek istediği ve bu görüşmenin sağlanması için çalışmaların yürütüldüğü de öğrenildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASKERE BAYATLAMAYAN EKMEK!

TÜRKİYE'NİN KADERİ 6 MİLYON YENİ SEÇMENİN ELİNDE

ABD'DEN 30 PEŞMERGE'YE PİLOT EĞİTİMİ!
»  ABDULLAH GÜL:"KİLİSEDE NAMAZ KILDIM"
»  ELEKRTRİK'TE YENİ KRİZ KAPIDA
»  SİYASİLERİN HEPSİ 'FITIK' OLMUŞ
»  "DUBAİ'LİLERE GAYRİMENKUL SATIŞI YASAK"
»  TMSF BAŞKANI'NIN 'BORSACI'ŞAŞKINLIĞI
»  TÜRKİYE'DEN FİLİSTİN'E 1 MİLYON DOLAR HİBE
»  DÜNYANIN GÖZÜ, İRAN'A GİDECEK OLAN ABDULLAH GÜL'DE
»  TARTIŞMALI YASAYI SEZER ONAYLADI AOÇ BÜYÜKŞEHİR'DE
»  PKK'YI KORUYAN MİTÇİLER!
»  SPOT HABER OKUYUCULARININ DİKKATİNE
»  ADALETTE BAKAN, YARGITAY BAŞSAVCISI KAVGASI
»  TUNCELİ'DE BÜLENT ARINÇ TEYAKKUZU
»  YOLSUZLUĞA KARŞI SÜPER KURUL GELİYOR
»  "DANIŞTAY SALDIRISI İKİNCİ KUBİLAY OLAYIDIR"
»  TBMM DOSTLUK GRUPLARINDAN İSRAİL VE FİLİSTİN'E ÇAĞRI
»  "DANS, ZİNA'YA EŞDEĞERDİR"VAAZINA İNCELEME
»  KÜRTLER, YENİ BİR PARTİ DAHA KURUYOR!
»  ERDOĞAN'DAN POLİS'E 'GÜVENİLİR OLUN' UYARISI
»  YARGITAY BAŞKANI'NDAN HÜKÜMETE AĞIR SUÇLAMA
»   ARINÇ: "GAZZE'DE BİR DRAM YAŞANIYOR"
»  ATO'DAN SAĞLIK'TA TASARRUFA DAVA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.