Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,0211
EURO
46,9844
IMKB
9.992,000
ALTIN
4.275,290
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HAKSIZLIK YAPAN ÇELİK'İN PEŞİNİ BIRAKMADI KAZANDI
HAKSIZLIK YAPAN ÇELİK İN PEŞİNİ BIRAKMADI KAZANDI
 
Yargıtay, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ı, 'haksız yere soruşturma açıldığı, mobbinge uğradığı iddiası ve 2005, 2006 yılına ait sicil notlarının bilerek düşük verildiği 'gerekçesiyle açılan davalarda haklı buldu.
 
1.8.2010 - 07:00
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Müsteşarı Necati Birinci ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'i tazminata mahkûm etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hakkında 2003- 2009 yılları arasında 66 kez soruşturma açılan, 70 müfettiş gönderilen ve dokuz kez görevden alınan ancak her seferinde dava açıp görevine geri dönen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, yeni bir hukuk zaferine imza attı.

Budak, 2005 ve 2006 yıllarına ait sicil notunun objektif kriterlere göre uygun hazırlanmadığı ve dokuzkez haksız bir şekilde görevden alındığı iddiasıyla 2007 yılında Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Müsteşarı Necat Birinci ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç hakkında 20 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Bu yargılama sürerken, Budak ile Bakanlık arasındaki gerilim hız kesmedi. Bakanlık, Budak’ın 2006 yılı sicil notunu 60’a düşürdü. Budak, bunun için Erzurum 1. İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme sicili düşürme işlemini iptal etti.

‘Mobbing davası’ örnek olacak

Bakanlığın hakkındaki uygulamalarından bıkan Budak, 2008 yılında, Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de sicil amirleri olan Çelik, Birinci ve Güvenç hakkında ‘kamusal erki kendi hissiyatları doğrultusunda kullandıkları’ gerekçesiyle manevi tazminat talebiyle dava açtı. Budak, dava dilekçesinde iş yerinde manevi taciz anlamına gelen ‘mobbing’e maruz kaldığını savundu. Budak, Çelik’e ‘mobbing’ suçlamasıyla dava açtıktan bir gün sonra, görevinden alınarak İstanbul’a öğretmen olarak atandı.

Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava, suçlamalar ve suçlanan kişilerin aynı olması nedeniyle, Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davayla birleştirildi. Mahkeme yargılamanın sonucunda Budak’ı haklı bularak Çelik, Birinci ve Güvenç’i 8’er bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

İtiraz üzerine dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin gündemine gitti. Daire, Budak’ı haklı bulduğu kararında kişilik haklarının hukuka aykırı olarak saldırıya uğradığını vurguladı. Ancak mahkeme, 8’er bin TL manevi tazminat kararını 4’er bin liraya indirdi.
Budak’ın avukatı Ali Altay, kararı haksız soruşturmalara maruz kalan devlet memurları açısından son derece önemli bulduklarını belirtti (Radikal)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN İKİ SATIRLIK DİLEKÇE YAZSIN

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN BAŞINI YUMURTALAR YEDİ

YAŞ TOPLANTILARI BUGÜN BAŞLADI
»  ERDOĞAN, HATAY'DA ESTİ GÜRLEDİ
»  MECLİS’E ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAĞIYOR
»  -AYAKTA YOLCU İÇİN ARACA 50 TL KESİLECEK
»  "BU BİR HESAPLAŞMA REFERANDUMUDUR"
»  ÖRTÜLÜ'DE TÜM ZAMANLARIN HARCAMA REKORU
»  "AKP'Yİ ANKARA'DA SİLKELİYORUZ"
»  "GERÇEKTEN HUHUKÇU MU? YOKSA BİZİMLE DALGAMI GEÇİYOR"
»  YAKALAMAYA GELİRSEN 5 YIL YERSİN
»  THY UÇAĞINA BOMBA İHBARI
»  O ARACIN SAHİBİNDEN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  KILIÇDAROĞLU'DAN ARINÇ'A CEVAP 'PENGUEN' OLDU
»  CHP ÖRGÜTÜ KIRMIZI ALARMA GEÇİRİLDİ
»  YARGIDAN TÜRBANA KAMUSAL ALANDA 'EVET' KARARI
»  BU DA STAR TV'YE RTÜK YUMRUĞU
»  BALYOZ'DA TUTUKLAMALAR BAŞLADI!
»  UZAN'LAR SAKIZ SATARAK ZENGİN OLMUŞ!
»  “BEN KİMSENİN BOYUYLA İLGİLENMİYORUM”
»  'BÖYLE MUHALEFETE CAN KURBAN'
»  “PKK DA DEVLET DE BENİ DİNLEMİYOR”
»  'RECEBİM' CHP'NİN REFERANDUM ŞARKISI OLDU
»  ÖCALAN'DAN RESMİ NİKAH TALİMATI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.