Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8343
EURO
43,8239
IMKB
9.514,000
ALTIN
4.095,740
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HATAY'DA KAHREDEN DETAY!
HATAY DA KAHREDEN DETAY!
 
Hatay'da 17 Mayıs'ta 3 subayın şehit olduğu saldırının perde arkası ortaya çıktı.
 
22.5.2012 - 09:05

Hatay Dörtyol’da, 17 Mayıs’ta, Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın şehit olduğu saldırının, içinde bir yarbay bulunan ve yönünü kaybeden zırhlı kobra aracının aranması sırasında meydana geldiği ortaya çıktı.

3 şehidin de operasyon alanında görevli olmadığı ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu’nun talimatıyla sivil kıyafetle kobranın bulunması için bölgeye gönderildiği belirlendi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, 15 Kasım 2011’de Mersin’de yakalanan ve Amanoslar’da PKK adına silahlı faaliyet gösteren Bayram Daimi, bölgeye gömdükleri 3 el bombasının bulunduğu yeri göstereceğini bildirdi. Bunun üzerine Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, yer gösterimi için 15 Mayıs’ta bölgede öncü temizlik yapılması talimatını verdi. Ancak savcılık teröristin 3 el bombası için cezaevinden çıkarılarak riskli bir bölgede yer göstermesi yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Tuğgeneral Karaosmanoğlu bölgeye askerleri sevk ederek operasyonun planlanan tarihten itibaren yapılmasını istedi.

Talimat dışı hareket ettiler

Bölgede 300 askerle operasyona çıkıldığı gün sorumluluk alanı olan Bülke Yaylası’na makam aracıyla gitmesi gereken Hatay İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Mesut Cihaner, talimat dışı hareket ederek zırhlı kobra araçla yola çıktı. Yarbay’ın bulunduğu araç ormanlık alanda yönünü kaybetti. Yaklaşık yarım saat sonra durumdan haberdar edilen Albay Başoğlu, aracın bulunması için operasyonda görevi olmayan Binbaşı Dikmen, Üsteğmen Kaya ve Teğmen Tarım’ı hemen bölgeye gönderdi. Sivil kıyafetlerle teröristlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye giden 3 subay, zırhlı aracı aramaya başladı. Bir süre sonra çapraz ateşe tutulan 3 subaydan Binbaşı Dikmen ve Üsteğmen Kaya ağır yaralandı. Yarası diğer iki subaya göre daha hafif olan Teğmen Tarım ise ağaçların arasında birkaç metre yuvarlanarak bayıldı. Teröristlerle herhangi bir çatışmayla giremeden yaralanan subaylar, bölgeye gelen timler tarafından ambulanslara bindirildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genel komutanlığa iletilen raporda operasyona ilişkin ciddi planlama hataları yapıldığına dikkat çekilerek, subayların şehit olmasında ihmaller zincirinin bulunduğuna yer verildi. Daha önce Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun ismi Silvan’da 2011 yılının Temmuz ayında 13 mehmetçiğin şehit olduğu saldırıda çeşitli ihmal iddialarıyla gündeme gelmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'ULUDERE'DEN SONRADAN HABERİM OLDU'

"ANKETLE ÖZGÜRLÜK PAZARLIĞI YAPILMAZ"

EMENİKE, RUSYA'DA İFADE VERDİ
»  YARGITAY'IN KARARI NORMAL!
»  ARINÇ: "TOKİ BİRAZ FAZLA AÇILDI"
»  HABERAL, İLK DEFA DURUŞMA SALONUNDA
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN PAKİSTAN'DA!
»  YEREL SEÇİMLER ÖNE Mİ ÇEKİLECEK?
»  DİYARBAKIR'DAN ACI HABER!
»  VEKİLLERE BAŞ AĞRISINI ÖNLEYEN YASTIK
»  OBAMA'DAN KÜRECİK TALİMATI!
»  CHP'Lİ BAŞKANA BOMBALI SALDIRI
»  YARGITAY:'SAYIN ÖCALAN' İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ!
»  İŞTE HÜKÜMETİN YENİ ZAM TEKLİFİ!
»  13 YENİ BÜYÜKŞEHİR KURULUYOR!
»  KANDİL'DE KAN TİCARETİ!
»  TSK'NIN YARDIMSEVER MİLYONERLERİ
»  ERDOĞAN SERT KONUŞTU
»  TÜRK ASKERİ GİRİLEMEZ DENİLEN YERDE
»  MÜNEVVER CİNAYETİNDE ŞOK İDDİA !
»  KANDİL DAĞINA TAŞERONLUK OFİSİ AÇMIŞLAR
»  BİTLİS'TE 6 KORUCU KAÇIRILDI
»  UÇAĞA YILDIRIM DÜŞTÜ!
»  ALBAY'A 19 MAYIS TÖRENİNDE GÖZALTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.