7 Haziran’da milletvekili seçilen EMEP’li Levent Tüzel ise HDP’nin 1 Kasım seçimleri milletvekili aday listesinde yer almadı. Geçici hükümet için bakanlık teklif götürülen ancak diğer HDP'lilerin aksine bu teklifi kabul etmeyen Levent Tüzel HDP adayları arasında yok.
7 Haziran seçimlerine HDP ile birlikte girme kararı alan ancak 1 Kasım seçimlerinde HDP listesinden aday gösterilmeyen Levent Tüzel, Hürriyet'e konuştu.
Tüzel, "Bakanlığı kabul etmediğim için aday gösterilmemem eleştirilecek bir durum. Ancak tek parti, tek adam diktatörlüğüne karşı 1 Kasım seçimlerinde EMEP olarak HDP için oy isteyeceğiz" dedi.
Tüzel, "Dün partimiz ile HDP yönetimi arasında 1 Kasım seçimlerine yönelik görüşme yapıldı. Bugün de ortak açıklama yapıldı. Ancak adaylık konusuna değinilmedi. EMEP olarak HDP'yi ülke koşulları nedeniyle; tek parti, tek adam diktatörlüğüne, savaş koşullarına karşı savaşın durdurulması, özgürlükler, demokrasi barış mücadelesinin yükseltilmesi için destekleme kararımız var. Ancak iki parti arasında seçim ittifakı sağlanmadığı için aday da göstermedik. Biz aday vermiyoruz. Onlar da bizlerden birilerini aday göstermeme konusunda karar almışlar" diye konuştu.
Tüzel, "Ama şu da var ki; biz sonuç itibariyle Kürt halkının talepleri, ülkede özgürlüklerin savunulması, kadın hakları konusunda yıllardır birlikte mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin bakanlık teklifini reddetmemiz nedeniyle aday gösterilmeyişimiz eleştiriye tabi bir durumdur.
Buna rağmen 1 Kasım seçimlerinde ortak mücadele içinde olacağız, HDP'ye oy isteyeceğiz ama bu tartışmalardan dolayı bu kararı onayladığmız anlamına gelmiyor" dedi.