DOLAR
49,996
▲%0.05
EURO
56,000
▲%0.05
ALTIN
6305,01
▼%-0.55
BIST-100
11024
▲%0.56
Ankara hava durumu10/16°
FacebookXInstagramYouTube

Hukukçulara da KPSS Modeli Geliyor

Yargı Reformu Stratejisi Toplantısı'nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk mesleğini seçenler için bir devlet sınavının yapılabileceğini açıkladı.

  • | Medya Spot

Ankara Hakimevi’nde gerçekleştirilen Yargı Reformu Stratejisi Toplantısı’na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin ilk olarak 2009’da hazırlandığını, belgenin 2015’te de yenilendiğini hatırlattı.

Yargı mensuplarının, hukukçuların yetiştirilme ve eğitim süreçlerine de değinen Gül, üniversite eğitiminden başlayarak meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerinin reforme edilmesinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gül, hukuk mesleğine girmeden önce bir devlet sınavının yapılması konusunda da toplantı kapsamında fikirler alınacağını ve bu konuda karar vermek istediklerini dile getirdi.

YÖK’TEN DESTEK
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da konuyla ilgili, “Kamu hizmeti niteliği taşıyan, toplum menfaatleriyle doğrudan ilgili olan hukuk mesleği icrasında asgari bilgi ve donanım şartını tespit eden bir meslek icrası sınavı olması gerektiği kanaatindeyiz. Bu meslek icra sınavını önemsiyoruz, yıllardır da YÖK olarak gündemde tutmaya çalışıyoruz” dedi.SÖZCÜ

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz