Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8473
EURO
43,6860
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.026,250
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
HÜSEYİN ÜZMEZ BUGÜN HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK
HÜSEYİN ÜZMEZ BUGÜN HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK
 
'14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla yargılanıyor
 
10.2.2009 - 00:35

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki Büşra Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklandıktan 6 ay sonra mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumu'nun çok tartışılan raporuna dayanılarak tahliye edilen gazeteci yazar Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına bugün devam edilecek.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki Büşra Ç.'ye 'cinsel istismarda bulunduğu' iddiasıyla tutuklandıktan 6 ay sonra mahkeme tarafından Adli Tıp Kurumu'nun çok tartışılan raporuna dayanılarak tahliye edilen gazeteci yazar Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına yarın devam edilecek. Avukat Dedeler, AJANS HABERTÜRK'e yaptığı açıklamada, ailenin küçük Büşra'ya kendisini vekil olarak tayin ettiğini, dosyayı incelemediğini, inceledikten sonra beyanda bulunacağını, Bursa Barosu'nun görevlendirdiği meslektaşı Nevin Canbaz'ın ise celse sırasında vekilliğinin sona ereceğini söyledi.
Bursa 4'üncü Ceza Mahkemesi, yarın 4. defa hakim önüne çıkması beklenilen Hüseyin Üzmez hakkında avukat Nevin Cambaz'ın 'alıkoymak' suçundan dava açılıp, tutuklanması istemiyle yaptığı başvuruyu ele alacak. Bir önceki duruşmada hakim Kadir Ünal'ın duruşmalara gelme şartı koyduğu tutuksuz sanık Hüseyin Üzmez'in duruşmaya katılması bekleniyor. Büşra Ç.'nin katılmayacağı belirtilen duruşmada mahkeme heyeti, bir önceki celse avukat Nevin Canbaz'ın Hüseyin Üzmez hakkında 'alıkoymak' suçundan dava açılıp, tutuklanması istemiyle yaptığı başvuruyu değerlendirecek.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nin Büşra Ç. hakkında verdiği ?ruh sağlığı bozulmamıştır' raporunu yok sayması sonucu, Büşra Ç.'nin 16 Mart günü Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nda yeniden kontrol edilecek. Büşra Ç.'nin avukatı Ahmet Dedeler, "Aileden vekalet adım. Dosyayı incelemedim. Dosyayı inceledikten sonra beyanda bulunacağım. Benim vekil olmamla Bursa Barosu'ndan görevlendirilen meslektaşım Nevin Canbaz'ın müdahilliği sona erecek" dedi. Yarınki yargılamada kararın çıkması beklenmiyor.
Bu arada Bursa Kadın Platformu üyeleri, son günlerde kadınlara yönelik artan taciz, tecavüz ve töre cinayetlerini protesto etmek için yarın Hüseyin Üzmez'in yargılanacağı Bursa Adliyesi önünde eylem yapacak. Duruşma öncesi Hüseyin Üzmez'i karşılamak için Adliye önünde toplanacaklarını belirten Bursa Kadın Platformu üyeleri, yazılı basın açıklaması yapacak.

habertürk



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, 2 BAKANI VE TOPBAŞ'LA HAVAALANINDA NE KONUŞTU?

AZİZ YILDIRIM'IN KÖTÜ G

CHP'DAN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRMA YANITI
»  HZ.MUHAMMED'İN PEYGAMBERLİĞİNİ AÇIKLAYAN İNCİL
»  "GÖKÇEK'E MİLYON DOLARLARIN HESABINI SORACAĞIM"
»  MHP'NİN HEDEFİNDEKİ KOOPERATİF YÖNETİCİLERİ KONUŞTU
»  İSTANBUL'DA SON ANKETTEN KİM ÇIKTI?
»  LEVENT ERSÖZ TABURCU EDİLDİ
»  ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DE YOLSUZLUK İDDİASI
»  BEYAZ EŞYA YARDIMINA İNCELEME
»  ERDOĞAN'A ERGENEKON SORUSU!
»  BAKAN ÇELİK, YİNE KAYBETTİ
»  VADİ'DEN O TARAF'IN DONUNU GİYMEMİŞ YAZARINA FIRÇA
»  SİİRT VALİSİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
»  TOPBAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  BAŞBAKAN'IN ELİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ KİTAP
»  "ÖRGÜT KURMA İDDİASINI KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL"
»  CHP'Lİ OKAY'DAN ERDOĞAN'A AĞIR ELEŞTİRİ
»  İNTERNET'TE İNDİRİM MÜJDESİ
»  AĞAR: "HAYATIM BOYUNCA HUKUKA BAĞLI HİZMET ETTİM"
»  YARGITAY, TELEFONU DELİL KABUL ETMİYOR
»  AKP VE CHP'Yİ ŞOK EDEN ANKET
»  YALÇIN KÜÇÜK'E PASAPORT VERİLMEDİ
»  AĞAR'IN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.