DOLAR
50,150
▲%0.2
EURO
55,921
▼%-0.62
ALTIN
6556,39
▼%-0.6
BIST-100
11483
▲%1.32
Ankara hava durumu2/6°
FacebookXInstagramYouTube

IRAK'TA ŞOK KARAR!

Irak mahkemesi, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, gıyablarında idam cezası kararı verdi

  • | Medya Spot

.
Irak Yüksek Yargı Konseyi resmi sözcüsü Hakim Abdussettar Bayraktar, yaptığı açıklamada, Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında, "asılarak idam edilmeleri" cezası verdiğini açıkladı.
Bayraktar, Haşimi ve Kahtan'ın, "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" suçundan Terörle Mücadele Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre ceza aldıklarını, temyiz yolunun ise açık olduğunu bildirdi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi Ankara'ya geldi

Ankara'ya geliş sebebi ve temasları henüz kesinlik kazanmayan Haşimi'nin hakkında bugün Irak mahkemesi gıyabında idam cezası kararı vermişti.

Irak Merkezi Cinayet Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi ve korumalarından Ahmed Kahtan hakkında "adam öldürmeye azmettirmek ve teröre destek vermek" gerekçesiyle aldığı kararın, temyiz yolunun açık olduğu bildirilmişti.

Haşimi, yargı süreciyle ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda kendini savunmuş, suikast timleri kurdurarak Başbakan Nuri el-Maliki'nin de aralarında olduğu Iraklı liderlere suikastler tezgahladığı şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etmişti. Haşimi, yargı süreciyle ilgili olarak Başbakan Maliki'ye eleştiriler yöneltmişt

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz