Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7512
EURO
43,6405
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.147,690
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
IRAK'TA YİNE ÇOK KAN AKILACAK OPERASYON HAZIRLIĞI
IRAK TA YİNE ÇOK KAN AKILACAK OPERASYON HAZIRLIĞI
 
Irak yönetimi özellikle başkent Bağdat ve çevresinde, son dönemde artan şiddet olaylarının önüne geçmek için, operasyon hazırlığında.
 
9.1.2007 - 02:14
Düzenlenecek geniş çaplı güvenlik operasyonuna ülkenin kuzey ve güneyinden güvenlik gücü takviyesi yapılacak.
      Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin danışmanı Sami El Askeri'nin açıkladığı plana göre, Irak güçleri, Bağdat'ın iç kesimlerinde, Amerikan ordusu ise kentin çevresinde görev alacak.
      El Askeri, Bağdat'taki askerlerin, ülkenin kuzeyinden, çoğu Kürt askerlerinden oluşan iki, güneyden de bir tugayla takviye edileceğini belirtti. Irak'taki tugaylar, bin 200 dolayında askerden oluşuyor.
      Konuyla ilgili ilk açıklamayı, dün Başbakan El Maliki yapmış ve ülkedeki bütün silahlı grupların, silahsızlandırılacağını söylemişti.
     
     PEŞMERGELER BAĞDAT'A

      Amerikan Başkanı Bush'un çarşamba günü açıklaması beklenen yeni Irak stratejisinden sızan ayrıntılar bugünkü İngiliz gazetelerinde geniş yer buluyor.
      Bush'un Irak'ın yeniden inşaası için ayrılan bütçeyi, iki katına, yani bir milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini yazan Guardian'a göre, Beyaz Saray Irak'a ek 20 bin asker sevk etmeyi planlıyor.
      Planlardan biri de, Irak hükümetinin Bağdat'a üç tugay ek asker göndermesi. Tugaylardan ikisini, Kürt peşmergeler oluşturacak.
      Bu adımın ne kadar etkili olacağına ilişkin soru işaretlerinin gündeme geleceğine dikkat çeken Guardian, ''Kürt liderlerin güneyde Şiiler ile Sünniler arasında giderek aran mezhep şiddetinin dışında kalma arzusu sergilediklerine'' dikkat çekiyor.
     
      Blair sessizliğini bozdu

      Bu arada Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam şekliyle ilgili tartışmalarda, 'sessiz' kalmakla eleştirilen İngiltere Başbakanı Tony Blair, infaz öncesi yaşananları 'tamamen' kabul edilemez bulduğunu belirtti.
      İngiliz Başbakan'ın sözcüsü, Blair'in, infaz öncesinde yapılanların, tümüyle yanlış olduğuna inandığını söyledi.
     
      Diğer idamlar bu hafta içinde

      Saddam Hüseyin ile birlikte yargılanan ve idama mahkum edilen Barzan İbrahim El Tıkriti ile Awad El Bender'in de, bu hafta içinde idam edilmesi bekleniyor.
      El Tıkriti ve El Bender'in avukatı, Saddam Hüseyin'in idamının infaz edildiği gün müvekillerinin hücrelerinden çıkarıldığını ve infazlarının 'o gün' gerçekleştirilmek istendiğini öne sürdü.
      Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Gi-Moon'un, iki Iraklının idam edilmemesin istemesine karşın, Irak hükümeti idamların bu hafta içinde gerçekleşeceğini bildirdi.
      Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sözcüsü Ali El Dabbagh, idamlardan geri dönüşün mümkün olmadığını vurguladı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'CUMHURBAŞKANLIĞI TARTIŞMALARI SANAL GÜNDEM'

ERKEKLER DE HEMŞİRE OLABİLECEK

DENİZ SUYUNUN ÇEKİLMESİ DEPREM HABERCİSİ Mİ?
»  ÇUBUKÇU, YURTTA 7 TECAVÜZ HABERİNİ YALANLADI
»  ÇİÇEK, "MİT'İN AÇIKLAMASI OLAĞAN"DEDİ
»  ERBAKAN'A AKP VEFASIZLIĞI
»  AŞTİ'DE ŞEHİR İÇİ SERVİS HİZMETİ YENİDEN BAŞLADI
»  MİLLETVEKİLİNİN İSYANI
»  İNTERNET'TEA KADINLARA ÇAPKIN TUZAK
»  TED KOLEJİ'İNDEN UYUŞTURUCU SAVUNMASI
»  KIBRISTA ÜST GEÇİT KRİZİNDE UZLAŞMA
»  SADDAM'IN MEZARI TÜRBEYE DÖNDÜ
»  GÜL'DEN WASHİNGTON'A STRATEJİK IRAK ZİYARETİ
»  "KİM İDARE EDERSE ETSİN BUNLARDAN İYİ İDARE EDER"
»  PEŞMERGELER ABD ASKERLERİYLE BİRLİKTE ÇARPIŞACAK
»  KERKÜK BARUT FIÇISI, PEŞMERGELER SİLAHLANDIRILDI
»  "SOSYETİK AİLE OLMA ÇABAMIZ YOK"
»  SÖZLEŞMELİ' ÖĞRETMEN'E 'ASKER ÖĞRETMEN'OLMA YOLU
»  MİT’TEN ÖNCE UYARI, SONRA KOKTEYL
»  DIŞİŞLERİ, BAKNAMATİK DİPLOMAT DOLU
»  ZEKERİYA BEYAZ'IN MSN KAYITLARI!
»  BAŞPİSKOPOS KİN KUSTU!
»  ''TAKSİ'YE KAMERA ŞARTI GELSİN''
»  YUNANİSTAN'LA MUMYA KRİZİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.