DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,940
▲%0.06
ALTIN
6444,34
▼%-0.13
BIST-100
11165
▲%0.13
Ankara hava durumu8/15°
FacebookXInstagramYouTube

İddia: Özgür Özel, CHP’de Kalacak

Kurultay ihtimaline karşı hazırlık yapan Özgür Özel’in ekibinin, CHP içinde kalacak isimlerle birlikte yeni bir siyasi oluşum için yol haritası belirlediği öne sürüldü. Plan kapsamında 20-22 milletvekili yeni partiye geçecek.

  • | Medya Spot

CHP’de yaşanan kurultay tartışmaları sürerken, mutlak butlan kararıyla göreve dönen Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin partiyi kısa vadede kurultaya götürmemesi halinde Özgür Özel ve ekibinin yeni bir siyasi oluşuma yönelmeye hazırlandığı iddia edildi. Bu kapsamda ilk adımın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grup kurmak olacağı ifade ediliyor.

Yeni parti Meclis’te temsil edilecek

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen 9 milletvekili başta olmak üzere yaklaşık 20-22 milletvekili yeni partiye geçerek Meclis’te grup oluşturacak. Özgür Özel’e yakın kaynaklar, yeni partinin Meclis faaliyetlerine aktif şekilde katılması ve grup toplantıları düzenlemesiyle kamuoyundaki bilinirliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtiyor.

Özel’e yakın bazı milletvekilleriyle birlikte belediye başkanları ve parti örgütlerinin ise CHP bünyesinde kalarak kurultay mücadelesini sürdürmesinin planlandığı ifade ediliyor. Özel kanadının, CHP yönetimine geri dönememesi durumunda tamamen yeni parti çatısı altında siyaset yapmayı değerlendirdiği öne sürülüyor. Genel seçimlerde milletvekili aday listelerinin de yeni partiden hazırlanabileceği belirtiliyor.
                               

“Uzun vadeli hazırlığımızı yapıyoruz”

Özgür Özel de yeni parti tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Katıldığı bir televizyon programında olası bir erken seçime karşı hazırlıklı olmak zorunda olduklarını söyleyen Özel, “Her ihtimale karşı elimizde hazır bir parti olacak. Milletvekili listesinin verileceği partinin hazır olması gerekiyor” dedi.

20 Temmuz’da başlayacak adli tatili hatırlatarak temmuz ayını işaret eden Özel, “Biz yeni parti kurmaya hevesli değiliz, bunu istemiyoruz. Ancak kurultay yapılmazsa YSK’nın bizi seçime almama ihtimali bulunuyor. Bu riski göze alamayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz