Irak'tan ABD'ye Şok Türkiye Yanıtı!
Iraklı bir hükümet yetkilisi, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın "Türkiye ve Irak Musul konusunda prensipte anlaştı" açıklamasının doğru olmadığını söyledi.
- | Medya Spot
İsminin açıklanmaması kaydıyla BBC'ye konuşan yetkili, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasını istemediklerini belirtti.
Türkiye Musul operasyonuna katılmak istediğini belirtirken Irak ise buna karşı çıkıyor.
Ashton Carter dün akşam, "Ankara ve Bağdat'ın, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer almasıyla ilgili anlaştığını düşündüğünü" söyledi.,
Carter, söz konusu açıklamayı Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yaptı.
Bu konuda Irak hükümetinin kesinlikle onayının gerektiğini belirten ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Musul'daki olası rolünün ayrıntılarının belli olmadığını söyledi.bbc Türkçe

YORUMLAR
Yorum Yap