İran'da Tetör SalErddırısı,103 Kişi Öldü
İran’da dört yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) düzenlediği suikast sonucunda öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi anma töreninde üst üste iki patlama oldu. Patlama sonucu en az 103 kişi hayatını kaybetti, 211 kişi yaralandı. 4 Ocak Perşembe günü millî yas ilan edildi.
- | Medya Spot
İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin dördüncü yılında, Süleymani'nin mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlama meydana geldi.
İran Devlet Televizyonu, Süleymani'nin mezarının bulunduğu Kirman vilayetinde meydana gelen patlamalarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
İran Sağlık Bakanı Behram Eynullahi, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada daha önce açıklanan 103 sayısından farklı olarak hayatını kaybedenlerin sayısını 95 olarak belirtti.
Bu patlamalar İran’da gerçekleşen en ölümcül saldırı olarak tarihe geçti.İran, daha önce IŞİD gibi örgütlerin hedefi olmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Başsağlığı Mesajı
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’daki saldırının ardından açıklama yaptı ve başsağlığı mesajı iletti. Erdoğan şunları söyledi: “İran’ın Kirman eyaletindeki menfur terör saldırılarından derin üzüntü duyduk. Dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

YORUMLAR
Yorum Yap