Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,4202
EURO
47,5534
IMKB
10.616,000
ALTIN
4.457,940
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÜRTÇE DAVETİYE BAYDEMİR'İ YAKTI
KÜRTÇE DAVETİYE BAYDEMİR İ YAKTI
 
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büşükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe basılan 6. Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış davetiyesini resmi devlet görevlilere göndermesi nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.
 
18.1.2007 - 09:50
      Büyükşehir Belediyesi tarafından Mayıs ayında düzenlenen festival için Türkçe ve Kürtçe hazırlanan davetiyeler Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve resmi devlet görevlilerine gönderilmişti, Kendisine de davetiye gönderilen Diyarbakır Cumhuriyet eski Başsavcısı Hüseyin Canan, davetiyi ihbar kabul edip İçişleri Bakanlığı'na yolladı ve Baydemir için soruşturma izni istedi. Bakanlıktan gelen Teftiş kurulu üyeleri de, bir rapor hazırlayarak İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya sundu.
      Teftiş Kurulu Başkanlığı raporunda, Baydemir'in resmi Belediye Başkanı sıfatını kullanarak Cumhurbaşkanı'na, TBMM Başkanı gibi çeşitli devlet erkanına Kürtçe davetiye gönderdiği belirtilerek, davetiyede yer alan Kürtçe ve Türkçe ibareler tek tek sıralandı. Raporda, davetiyedeki yazının Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkında kanun, iktisadi müesseselerde mecburu Türkçe kullanılması hakkında kanun ile Türk Ceza Kanunu'nun 22'inci maddesine aykırı olduğu belirtildi.
      Aksu'nun da rapor üzerine, Baydemir hakkında "soruşturma izni" verdiği belirtildi. Baydemir'in soruşturma izni hakkında Danıştay'a "itiraz" hakkını kullanabileceği belirtilirken "itirazın reddi" halinde Baydemir hakında 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılabileceği belirtildi.

     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL'DAN TALABANİ'YE:"DEVLETSEN DEVLETLİĞİNİ BİL"

'BENDEN BAŞKA MİRASÇI YOK'

ECEVİT MİRASÇISI VAHDETTİN AİLESİ!
»  ''FAHİŞE DEĞİLİZ SAYIN ÇÖMEZ''...
»  ÖZKÖK:''EMEKLİLİĞİ HERKESE ÖNERİYORUM''
»  KOCAOĞLU'NA AKP SAHİP ÇIKTI
»  BAŞER PAŞA'NIN MAHMUR KAMPI YORUMU
»  BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEDAVA KÜRTÇE GAZETE DAĞITTI
»  ABD ELÇİSİ WİNSON:ERMENİ TASARISINA BUSH KARŞI ÇIKAR
»  KAÇAK AKARYAKIT'A ÇEKİ DÜZEN KANUNU
»  DEHAP'LI ESKİ YÖNETİCİLERE HAPİS CEZASI
»  6 YTL ÖDEMEYEN İZSU TÜRKİY'EYİ 500 EURO ÖDEMEYE MAHKUM ETTİRDİ
»  CHP REKTÖR ATAMASINA KARŞI DAVA AÇTI
»  1.ORDU KOMUTANI TATBİKATI YALANLADI
»  SPERM BANKASINDAN HAMİLELİK CAİZ Mİ?
»   DİYARBAKIR'LILAR FERHAN ŞENSOY'A,NİYE KIZDI?
»  TOPUZ'DAN, AK PARTİ'Lİ FIRAT'A IRAK KİTABI
»  PKK KAMPINI KOALİSYON GÜÇLERİ BASTI
»  ÖCALAN'DAN MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP!
»  BASIN TOPLANTISI SIRASINDA GELEN ÖLÜM HABERİ ŞOK ETTİ
»  KÜRDİSTAN AİR'E GÖZALTI
»  DÜŞEN UÇAKTAKİ YOLCULARIN FİYATI BİÇİLDİ 28 BİN DOLAR
»  100 BİN NORVEÇLİ TÜRKİYE'YE YERLEŞECEK
»  GÖKÇEK'İN KAVŞAK ÇALIŞMASI DİPLOMATİK KRİZE NEDEN OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.