Hanefi Avcı'nın makam odasında ele geçirildiği ileri sürülen yasadışı dinlemelerin kayıtlı olduğu 24 kasetin, parmak izi ve delil aranması sırasında tek tek kırıldığı öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren avukat ile soruşturmayı yürüten savcı arasında da sert bir tartışma yaşandığı ileri sürüldü.
Gazeteport'tan İhsan Demir'in haberine göre; Hanefi Avcı'nın makam odasından çıktığı ileri sürülen yasadışı dinleme kayıtlarının bulunduğu 24 kasetin delil aranması sırasında, parmak izi incelemesi yapan Olay Yeri İnceleme polisi ve TUBİTAK görevlileri tarafından tek tek kırıldığı, bu duruma tepki göstererek keşif mahallini terk etmek isteyen Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan ile soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Kadir Altınışık arasında sert bir tartışma yaşandığı ileri sürüldü.
Olay Yeri İnceleme polisi ve TUBİTAK görevlilerinin de bulunduğu ortamda geçen ve soğuk rüzgarlar esmesine neden olan tartışma sonunda Hanefi Avcı'nın avukatı, yaşanan olayları tutanağa bağlatarak odayı terk etti.
Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın odasından çıktığı ileri sürülen yasadışı dinleme kayıtları üzerinde parmak izi ve delil aranırken kasetler tek tek kırıldı. Kırılan kasetlere tepki gösteren Avcı'nın avukatı, kasetlerin delil arama bahanesiyle kırıldığını ileri sürerek tutanak tutulmasını isteyerek odayı terk etmek istedi. Soruşturmayı yürüten savcı Kadir Altınışık'ın "Odayı terk etmenize izin verebilirim" sözüne Fidel Okan "Beni burada tutamazsınız" yanıtını verdiği ileri sürüldü. Fidel Okan'ın bu sözü üzerine odada buz gibi bir hava estiği öğrenildi. Gazeteport'tan ihsan Demir'in kaleminden Özel Yetkili Savcı Kadir Altınışık'ın odasında dakika dakika yaşananlar;
KASETLER ÜZERİNDE DELİL ARANMASINA KARAR VERİLDİ
Hanefi Avcı'nın boşalttığı makam odasından çıktığı ileri sürülen yasadışı telefon dinleme kasetleri ile ilgili olarak dinlenen kişilerin ifade alma işlemleri sürerken talep üzerine kasetler üzerinde parmak izi ve delil aranması istendi. Kasetler üzerinde keşif yapılması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şubesi'nden parmak izi incelemesi yapmak üzere bir ekip ve TUBİTAK'tan da kasetleri çoğaltmak üzere başka bir ekip Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesine geldi. Burada soruşturmayı yürüten Kadir Altınışık'ın gözetiminde ekipler çalışmaya başladı.
KASETLERİN TAMAMI TAHRİP OLDU
Kasetlerin birer örneğinin çıkartılmasından sonra parmak izi ve delil aramak için kasetler üzerinde inceleme yapan Olay Yeri uzmanları ve TUBİTAK ekibi kasetler üzerinde inceleme yaparken kasetleri teker teker kırarak tahrip ettiği öğrenildi.
AVUKAT TUTANAK İSTEDİ
Konusu yasadışı dinleme olan kasetlerin teker teker kırılması üzerine Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan ortamda gözünün önünde delillerin teker teker imha edildiğini ileri sürerek "Burada bir tiyatro sergileniyor. Ben de bu tiyatro sahnesine katılmayacağım. Keşfe devam etmeyeceğim. Olayın tutanağa bağlanmasını ve tiyatro sergilenen odadan çıkmak istiyorum" dediği belirtildi.
ODADA SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ
Ortamın gerilmesine neden olan bu öneri yüzünden Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Kadir Altınışık'ın, tutanak tutmak yerine "gitmene müsade ediyorum" dediği öğrenildi. Keşif mahallinde delillerin yok edildiğini ileri sürerek olayın tutanağa bağlanarak odadan çıkmak isteyen Fidel Okan'ın beni burada zorla tutamazsınız demesi üzerine keşif yapılan odada soğuk rüzgarlar esti. Edinilen bilgilere göre odada yaşanan bu gergin dakikalar süren konuşma sonrası tutanağa bağlandı. Tutanağı aldığı ileri sürülen Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan'ın odadan bu şekilde çıktığı öğrenildi.29/10/2010
AKŞAM