DOLAR
49,947
▲%0.08
EURO
55,760
▼%-0.27
ALTIN
6259,80
▼%-2.99
BIST-100
10760
▼%-3.64
Ankara hava durumu10/14°
FacebookXInstagramYouTube

KAPALI ÇARŞI'DA DOLAR VE EURO UÇTU!

ABD Merkez Bankası Fed'in bu akşam açıklanacak toplantı tutanakları öncesinde piyasalar baskı altında kalmaya devam ederken, TCMB'nin bugün döviz satım ihalesi açamayacak olması nedeniyle sepet bazında TL tarihi rekor seviyeye yükselirken, dolar/TL 1.96'yı aştı, faizler de yönünü yukarı çevirdi. Serbest piyasada euro ise 2.63 TL ile tarihi zirvesini gördü.

  • | Medya Spot

Merkez Bankası (TCMB) bugün miktar yöntemi ile repo ihalesi açmayarak ek sıkılaştırma uygulamasına geçti.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "TCMB'nin yarattığı belirsizlik ortamı piyasada baskı yaratıyor. İstisnai günlerde döviz satım ihalesi açamayacak olması sıkıntı" dedi.

TCMB ek parasal sıkılaştırma uygulaması yapılan günlerde döviz satımı yapmıyor ve bankalara piyasa yapıcısı (PY) repo imkanı üzerinden de fonlama imkanı sağlamıyor. Dolayısıyla bugün PY'ler dahil, bankalar faiz koridorunun üst bandı olan yüzde 7.75 seviyesinden repo imkanından yararlanacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz