CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını Adıyaman ve Osmaniye’de sürdürdü. Buralarda düzenledikleri mitinglerde hükümete eleştirilerini sürdüren ve vaatlerini sıralayan CHP lideri, yeni yolsuzluk iddialarında da bulundu.
Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:
ZENGİN OLDU: Başbakan daha önce sigortalı işçiydi. Kim almış işe? O dönemin CHP İstanbul Belediye Başkanı almış, hiç itirazım yok. İşçi olarak geliyorsun, yırtık ayakkabıyla siyasete başlıyorsun, şimdi nasıl oldu da sen dünyanın en zengin başbakanlarından birisi oldun. Peki diyelim ki olur ya baba zengindir, dede zengindir, biraz miras vardır. Mirasa bakıyoruz; o da yok. Dünyalığını hangi parayla yaptın?
AKP’LİLER İŞSİZ Mİ?: Tüm AKP’lilerin geneline bakın; hangisinin çocuğu işsiz? Hepsinin durumu çok iyi. Peki garibanın günahı ne? Hep beraber mücadele edeceğiz, hep beraber bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Türkiye artık yol ayrımında. Bir tarafta ülkesini sevenler var, ülkesi için çalışanlar var, alın terinin karşılığını almak isteyenler var, öbür tarafında da hortumcular var. Tercih şu: Hortumcudan yana mı oy kullanacağız, adaletten yana mı oy kullanacağız, halktan yana mı kullanacağız?
YANDAŞA KAYNAK: Bir soru; Allah aşkına hanede kadının banka hesabına para yatırmak varken neden mal olarak verirler hiç aklınıza geldi mi? Mahsuni’nin güzel bir türküsü vardır, ’Yoksulun sırtından doyan doyana’ der. Bunlar yoksulun sırtından da para kazanmaya alışmışlar. Yoksulun sırtından nasıl kazanıyorlar? Bakıyorsunuz o malzemeleri kendi yandaş şirketlerinden alıyorlar. Bir liralık malı beş liraya alıyorlar. Kömürden yapılan yolsuzluk 1 milyar lira, yani eski para ile 1 katrilyonun üzerinde.
MAKARNAYA OY: Vicdan, ahlak var mı bunlarda? Samimi söylüyorum ne vicdan, ne ahlak var bu politikada. Yandaşı zengin etme politikası bu. Halkı düşünmüyorlar. Yoksulluğu önlemek değil, yönetmek istiyor bunlar. ’Herkes yoksul olsun, fakir olsun, 2 kilo makarnaya bana oy versin’ diyorlar. Buzdolabı, çamaşır makinesi de dağıttılar. Ama baktılar ki başlarına buzdolabı, çamaşır makinesi kadar taş düştü ve kaybettiler orada. Ben halkıma, halkımın sağduyusuna güveniyorum.
YGS: Son yapılan sınavda 1.7 milyon çocuğun umudunu söndürdüler. Mesela sınavda Adıyaman kaçıncı biliyor musunuz? Sondan 3. olmuş. Bu kadar zeki insanın olduğu yerde sondan 3. olunuyorsa demek ki eğitim sisteminde, sınavlarda sorun var demektir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. ’Şifre var ama kopya yok’ demiş. Lafa bakın, kopya yoksa şifre niye var? Bir de bunu anlat bakalım.
Akrabalarıyla buluştu
Adıyaman Karapınar Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonuna gelen Kılıçdaroğlu, burada, akrabası olduğunu söylediği Kırişan Aşireti lideri Ali Vural başkanlığındaki kalabalıkla bir araya geldi. Düğün salonu girişinde aşiret reislerinden Ali Vural ve diğer akrabaları tarafından karşılanan CHP Lideri, kendisine sarılan çocuklar ve kendisini görünce heyecanlanarak gözyaşı döken bir genç kızla sohbet etti. Yakınları ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, “Adıyaman’da bulunan akrabalarımla tanışmak için buraya geldim” dedi. Bu arada havaalanından kent merkezine parti otobüsü ile giden Kılıçdaroğlu zor anlar da yaşadı. Pencereden sevgi gösterisinde bulananlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu, bu sırada otobüsün hareket etmesiyle düşme tehlikesi yaşadı. Elini tutanların bırakmaması üzerine vücudunun büyük bölümü otobüsten sarkan Kılıçdaroğlu’nu düşmekten korumaları kurtardı.