Cengiz KAHRAMAN
Yerel seçimler öncesinde İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'i CHP Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğundan eden iddialar yargıya taşındı. İstanbul'da belediye başkan adaylarının belirlenmesinde 'kişisel çıkar sağlamak' la suçlanan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP Eyüp Belediye Başkan aday adayı Eyüp Atmaca, VATAN Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu ve işadamı Sabri Demirdöğen hakkında Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Sevigen'le ilgili iddialarını kendisine ait düğün salonunda düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayan Eyüp Atmaca, savcılıkta verdiği yazılı ifadede 'Kaset yok' dedi.
BÖYLE BİR SES KAYDI YOK
Atmaca yazılı ifadesinde, şunları söyledi: 'Ne basın toplantısında ne de başka bir yerde 'Elimde ses kaydı var' ifadesini kullanmadım. Böyle bir ses kaydı da yok. Ses kaydı konusu Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu tarafından gündeme getirilmiştir. Basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında Mustafa Mutlu'nun yazısında dile getirdiği 8 dakikalık ses kaydı iddiasına atıf yaptım.'
VATAN yazarı Mustafa Mutlu ise yazılı ifadesinde iddiaların Atmaca'nın 4 Şubat 2009 tarihindeki basın toplantısının ardından başladığını söyledi. Mutlu, ifadesinde şöyle dedi: 'Bu yazının ardından gazetedeki telefonuma ve mail adresime gelen Sevigen'le ilgili ihbarları kendisine dinlettim ve okuttum. O iddialardan biri de Demirdöğen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Demirdöğen'e aitti. Sevigen'le ilgili benzer bir olayı yaşadığını iddia etti.'
BEMBEYAZ OLDU
Mutlu, 6 Şubat 2009 tarihli köşe yazısında, 'Kendisine '8 dakikalık bir ses kaydı' ndan söz edip böyle kayıt-tan haberi olup olmadığını sordum. Önce bembeyaz oldu, sonra da yemin ederek kimseyle akçeli bir işe girmediğini söyledi' demişti.
Demirdöğen'in 'Sevigen, CHP için yaptırdığım şarkıya benden fatura kesmemi ve KDV'sini de ödememi istedi' iddialarının tanığı olarak gösterilen söz yazarı Ahmet Selçuk İllkan da, 'Sevigen'le, Demirdöğen arasında böyle bir konuşma geçmediğini' belirterek iddiaları basından öğrendiğini söyledi.
İstifaya neden olan iddialar
CHP Eyüp Belediye Başkan aday adayı olan Eyüp Atmaca, 'Mehmet Sevigen'in kendisinden 600 bin dolar istediğini, bunu kabul etmeyince ev istediğini' söylemişti. Sevigen de, belediye başkan adaylığı kesinleşmeyen Atmaca'nın iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu, 'Ne 600 bin dolar ne de iddia edildiği gibi ev istediğini' açıklamıştı. Sevigen, var olduğu iddia edilen ses kaydının ortaya çıkarılmasını istemişti.
akşam