Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9918
EURO
44,2411
IMKB
9.214,000
ALTIN
4.142,360
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KORKUTAN DEPREM UYARISI!
KORKUTAN DEPREM UYARISI!
 
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara'da 1,5 yıldan beri deprem hareketliliği yaşandığını belirterek, “Bunların hepsi bize fayın gerildiğini söylüyor” dedi.
 
25.3.2012 - 20:06

Gündoğdu, 17 Ağustos 1999'da yaşanan deprem nedeniyle Marmara'da beklenen depremlerin güncelliğini her zaman koruduğunu söyledi.

Marmara'daki depremlerin tarihini incelediklerini kaydeden Gündoğdu, “Tek bir fay üzerinde, birkaç deprem değil de birçok yerinde oluşacak, yine yıkıcı olabilecek depremler olacağını tahmin ediyoruz. Ama en büyüğü o beklediğimiz kuzey tarafta ve o yüzden Marmara her zaman gündemde. Çünkü medya orada, ekonominin en nitelikli kısmı orada, bu nedenle önem sayısı fazla” şeklinde konuştu.

İstanbul'da depremin bazen kıpırdadığını ama tam anlamıyla uyanmadığını ifade eden Gündoğdu, 17 Ağustos 1999'daki deprem nedeniyle büyük bir enerjinin açığa çıktığını hatırlattı.
Depremde ortaya çıkan enerjinin fayları harekete geçirme konusunda zorladığını anlatan Gündoğdu, “1,5 yıldır Marmara hareketli, küçük depremleri takip ettiğimiz için biliyoruz. Bunların hepsi bize fayın gerildiğini söylüyor. Gerilmenin ciddi noktalara gelmesi an meselesi. Ölçtüğümüz bazı parametreler var, onlarda çok ciddi değişiklik görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Van depreminin beklenmeyen bir gelişme olduğunu anlatan Gündoğdu, depremin öncesinde yüzeyde hiç belirti bulunmadığına dikkati çekti.

Gündoğdu, depremin yüzeyin altında oluştuğunu kaydederek, “Van'ın değişik bir yapılanması da var. Yakın geçmişte olduğu için halen gündemimizde. Çünkü ezber bozan bir deprem. Beklentimiz dışında bir depremdi, onu anlamaya çalışıyoruz. Van'da deprem oldu, bu depremler diğer fayları da etkiliyor, artçı şoklar bunu ifade ediyor” dedi.

Kentsel Dönüşüm Yasası İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: “Orada neler yapılamadı? sorusunun cevabını aramak lazım. Oradaki çalışmaları var olduğundan beri takip ediyorum. 'Burada tehlikedesiniz' deyip de otel yapmamak lazım. Deniz kenarına otel yapıldı, arkasından çok katlı binalar yapılıyor. Bunlara izin vermemek gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Yasası'nı da bir an önce çıkarmak gerekiyor. O zaman bir düzen gelmiş olacak. Türkiye'nin imar planı da taslak halindeydi aldığımız haberlere göre, o da Meclis'e geldi, iyi bir aşamada, onsuz olmaz. Elinizde bir yasa, dayanak lazım.” (MİLLİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUNCELİ'DE BÜYÜK OPERASYON !

ERDOĞAN CHP'NİN BAŞINA GEÇERSE...

ÜLKÜCÜLERDEN SÜRPRİZ ÇIKIŞ!
»  ERDOĞAN 'SURİYE', OBAMA 'İRAN' DEDİ!
»  FEHMAN HÜSEYİN'E BÜYÜK DARBE
»  TÜRKİYE'NİN PLANINA YOK EDEN VETO!
»  ŞEVKET'İN AİLESİNDEN SUÇ DUYURUSU!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR!
»  15 KADIN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ!
»  GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN!
»  BAHÇELİ'YE SUİKAST İDDİANAMESİ HAZIR!
»  İŞTE TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİ SAYISI
»  "12ASKERİMİZ KAZARA ÖLMEDİ"
»  İŞTE ERDOĞAN'IN SIR KONUŞMASI!
»  "BOMBAYLA FÜZEYLE DEMOKRASİ GELMEZ"
»  FLAŞ.. 25 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ!
»  SURİYE'DE MÜTHİŞ İDDİA!
»  ERGENEKON'A BAĞIŞA TERÖR SORUŞTURMASI!
»  KARAYILAN SANKİ SURİYE'NİN AVUKATI!
»  VAN'DA KORKUTAN DEPREM!
»  BAŞBAKAN İRAN YOLUNDA KONUŞTU!
»  ADANA'DA SİLAHLI ÇATIŞMA
»  ERDOĞAN'DAN 800 SUBAYA KONFERANS!
»  CUDİ'DE BİR ŞEHİT DAHA,9 PKK'LI ÖLDÜRÜLD
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.