DOLAR
50,020
▲%0.05
EURO
56,251
▲%0.46
ALTIN
6539,33
▲%3.74
BIST-100
11478
▲%4.12
Ankara hava durumu10/15°
FacebookXInstagramYouTube

Kamu İhalelerinde TL Zorunluluğu

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak.

  • | Medya Spot

Kamu İhale Kurumu'nun konuya ilişkin 6 yönetmelik değişikliği, Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama  Yönetmeliği, Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Elektronik  İhale Uygulama Yönetmeliği, Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği, Mal  Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği ile Yapım İşleri İhaleleri Uygulama  Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Buna göre, kamu kurum ve kuruluşları, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu  kapsamındaki ihalelerde yalnızca Türk lirası üzerinden teklif alacak ve sözleşme  yapacak. Söz konusu ihalelerde daha önce yabancı para birimi üzerinden de teklif  alınıp sözleşme yapılabiliyordu.

Değişiklik öncesinde teklif alınmış olan ihaleler, bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz